Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a fene van az emberekkel? ...

Mi a fene van az emberekkel? Minden munkahelyemen kiálltam magamért és a jogaimért, ha valamilyen sérelem ért. Azoknak meg, akikkel mindent meg lehet tenni ez nem tetszett.

Figyelt kérdés

Mondok példákat.

Nem voltam hajlandó ingyen túlórázni.

Amikor elromlott az irodámban a radiátor, és közölték, hogy fűtési szezon végén lesz megjavítva (hidegriadó volt a kinti idő miatt) ismertettem velük hány C°-ot kell biztosítania a munkáltatónak szellemi munkavégzés esetén, különben nem kell felvennem a munkát. Kollegina kabátban ült. 1 órán belül volt fűtés.

Nem akarták kiadni a szabadságot csak papíron, ezt sérelmeztem, a többi volt felháborodva, mondván, hogy üdv a való világban.

Egyszer megkaptam, hogy legyek szakszervezetis.

Mi van az emberekkel, hogy hagyják magukat kizsákmányolni és engem néznek ki?

A párom szerint is kellemetlen voltam, akkor, amikor tb-re szerződött egészségügyi szolgáltatót bepanaszoltam a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél, mert ingyenes kezelésért pénzt kértek. Vissza is kaptam az összes pénzemet. A többi ember meg fizethet.

Ismerem a jogaimat, a kötelezettségeimet is.

A többi embert ez miért bosszantja egy munkahelyen?

2023. okt. 20. 05:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
33%
Mert a buzgómócsingokat senki sem szereti.
2023. okt. 20. 06:08
 2/20 anonim ***** válasza:
92%

Én 100%ig ilyen vagyok és a reakcióim is pont ilyenek, én ezt úgy oldottam meg, hogy nem vagyok hajlandó többet otthon dolgozni.

Mindenkinek jobb, de leginkább nekem.

2023. okt. 20. 06:47
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
1-3 az gondolom Fideszes… Ők azok ha szivatjàk is őket eltűrik.. 😂
2023. okt. 20. 06:58
 4/20 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező!

Lehet Neked mindegy, hogy van-e munkád és milyen, ha mindenfajta vezetői szemétséget szóvá teszel....

Amit csinálsz - vagyis rámutatsz a szabálytalanságokra - ezzel az adott munkáltatót hozod kellemetlen helyzetbe, aki adott esetben a többi alkalmazotton is - akik veled ellentétben kussolnak - bosszút állhat.

Na most nekik, veled ellentétben tényleg lehet vesztenivalójuk, ezért nem olyan tökös gyerekek, mint te, hogy minden f@szságot szóvá tegyenek.

NEKIK KELL AZ A QURVA MELÓ MÉG HOLNAP IS, (ami lehet, neked nem annyira.... ) ezért inkább csöndben vannak.

Önmagadért kiállni egy dolog, de ugyanakkor ezzel mások életét megnehezíteni viszont meg nincs jogod.

2023. okt. 20. 07:02
 5/20 anonim ***** válasza:
10%

Tudod mi az a kollektív büntetés, kérdező?

Az, amit MINDENKI - a kussoló kollégáid is - kapni fognak a munkáltatótól a buzgó mócsing viselkedésedért!

A munkáltató nem csak téged fog "büntetni", hanem őket is.

Na ettől félnek.... és jogosan.

Azért mégis a munkáltató van hatalmi pozícióban.....

2023. okt. 20. 07:07
 6/20 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos az átlag magyar mer kicsit álmodni! Az iskolában, munkahelyen arra nevelték őket, hogy legyenek ők hálásak, hogy egyáltalán ott lehetnek. Pedig egyik esetben egy fizetett szolgáltatásról van szó a másikban pedig szerződéses jogviszonyról, amiben le van fektetve a felek vállalása.

A kommunizmus nagyon sok kárt okozott a társadalomnak, de talán ez az egyik legsúlyosabb.

2023. okt. 20. 07:22
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

6-7, tiszta szerencse, hogy ma már -elvileg- demokráciában és jogállamban élünk, ahol egy munkavállalónak, akár tetszik, akár nem, de vannak jogai. És, amig valakinek vannak jogai, addig élhet is vele.

Azért mégis a munkáltató van hatalmi pozícióban...

ez a másik, egyértelműen nem igaz. Jelen pillanatban mindenhol munakerő hiánnyal kűzdenek, szinte a legtöbb munkakörben problémás megfelelő munkavállalót találni. Véget ért az a szoci világ, amikor a munkaadó mondta meg, hogy mit és, hogy.

2023. okt. 20. 07:24
 8/20 anonim ***** válasza:
61%

“ Az iskolában, arra nevelték őket, hogy legyenek ők hálásak, hogy egyáltalán ott lehetnek””

🤣🤣 Adom… 🥲🥲😂😂

2023. okt. 20. 07:25
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Jól teszed.

Nálam is volt hogy már szakadt a cérna.

Sokan sajnos önként rabszolgák és rettegnek, hogy a rabszolgatartó elküldi őket.

2023. okt. 20. 07:44
 10/20 anonim ***** válasza:
12%

Jaj, imádom, aki nem ilyen buzgómócsing mint a kérdező, az egyből fideszes, meg rabszolga.

Az eszetekbe sem jut, egybiteskéim, hogy olyan is létezik, hogy valaki ott hagyja az ilyen trágya cégeket, és megy másikhoz, mert tudja jól, hogy ahol ilyen van, mint amit a kérdező leírt, ott nem lesz változás attól, hogy szívbajt kapsz mérgedben, meg jól odamondod.

Úgyhogy ti kapjatok infarktust az idegességtől, meg hőbörögjetek, a normálisabbja addig felmond és megy másik helyre.

2023. okt. 20. 07:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!