Egy jóval idősebb testvérnek kötelessége gondoskodnia a kistestvéréről a szülők halála esetén?
Elvileg felnőtt emberek vannak itt, megse értik a törvényt. Az eltartas épp annyira eltartas, mint amennyire a szülőt is el kell tartania q felnőtt gyerekének: kemény havi 10-20e a maximum.
Aki ennyire gyűlöli vagy semmibe nézi a testvérét, a halott anyját és halott apját, az inkább ne alapítson soha az életben saját családot, ne vállaljon gyereket.
Én szeretem a tesómat, aki 3 évvel fiatalabb. A helyzetet utáltam volna, hogy suli helyett el kell tartanom a majdnem velem egyidős tesómat.
A kérdésben viszont majdnem annyival idősebb a tesó, mintha a szülője lehetne, azért az már necces.
Persze, hogy senki nem számít korai halálra, de aki 15-20 év korkülönbségekkel vállal gyereket, az a tűzzel játszik, és pont ő teszi tönkre a testvérek kapcsolatát.
"41es, mármint úgy érted, ha az apja és anyja semmibe vette a nagyobb gyereket és vállaltak másikat, akkor nem kötelessége eltartani igaz?"
Tehát szerinted meg kellene kérdezni a már meglevő gyereket, hogy akar e testvert? Ugye nem gondolod komolyan? De ha mégis, akkor ugye úgy gondolod, hogy az egy évest is meg kell kérdezni? Merthat a törvény szerint ő is nagykorú lesz egyszer es ha van kisebb testvér, rá is vonatkozik majd a tartási kötelezettség.
"A helyzetet utáltam volna, hogy suli helyett el kell tartanom a majdnem velem egyidős tesómat."
Még mindig nem sikerült megerteni, hogy nem kellett volna. Olvasd el újra q törvényt és értelmezd
"normális szülő megkérdezi"
Nem, max az idióta kérdezi meg. Akkor lesz gyereke egy felnőttnek, ha ő meg a párja akár. Nem a már meglevő gyerek dont erről.
49es, oké, de akkor a nagyobbnak ne legyen semmi kötelezettsége a kisebb felé. Tehát ne kelljen vigyázni rá, érte menni, eltartani ha nem akarja.
Úgyhogy a felnőtt és a párja oldja meg szépen, akár annak árán is hogy nincs randiidő, fodrász kozmi, stb. Hiszen ők akarták. Gondoskodjanak arról is hogy ki fogja eltartani a gyereket ha velük bármi történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!