Egy jóval idősebb testvérnek kötelessége gondoskodnia a kistestvéréről a szülők halála esetén?
31!
Mert ha 3 vagy 5 év van köztük, akkor mi a különbség? Akkor is ugyanúgy a nagykorú gyerekre hárul a tartas a törvény szerint
"4:197. § [A testvértartás]
Azt a kiskorút, akinek tartásra kötelezhető egyenesági rokona nincs, nagykorú testvére köteles eltartani, feltéve, hogy ezt saját maga, házastársa, élettársa és tartásra rászoruló egyenesági rokonai szükséges tartásának veszélyeztetése nélkül képes teljesíteni."
Nagykorú a 19 éves, kiskorú a 16 éves.
És szerintetek ez a valóságban így megy? Én évvesztes voltam, 19 évesen az utolsó középiskolai évemet tapostam. Egyszerre foglalkozzak az érettségivel, munkakereséssel érettségi nélkül, és a gyásszal?
Jó lenne, ha nem csak jogszabályokra maszturbálnátok itt, hanem gyakorlati tapasztalatot is megosztana valaki.
36!
Olvasd el megegyszer a törvényt. Eleve azt feltetelezi, hogy a nagykorú testvérnek van jövedelme, tehát nem épp érettségi előtt áll. Az ismott van, hogy mindenki más tartasa megelozi a testvért, kezdve önmagával. Tehát ha magát nem tudja eltartani, akkor evidens, hogy a testvért se kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!