Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van a személyi igazolván...

Miért van a személyi igazolványnak lejárati ideje?

Figyelt kérdés
Rajta van, hogy mi a nevem, mikor születtem, talán még anyám neve is, ezek közül mi az, ami lejáratos? Mert ha nevet váltok, akkor készül új igazolvány úgyis, tehát nem lehet vele csalni. Vagy ha ekkor vagy akkor születtem, 30 év után is az lesz a dátum. Minek időközönként leellenőrizni, hogy megmaradtak-e az adataim, vagy változás történt? Mi változna ugyan.

2023. okt. 15. 19:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Pl. a fizimiskád, ami alapján azonosítani tudnak, és idővel változik, ha akarod, ha nem.
2023. okt. 15. 19:03
 2/16 A kérdező kommentje:
Jó nagy hülyeség. Csak egy kép miatt ekkora felhajtás?
2023. okt. 15. 19:04
 3/16 A kérdező kommentje:
És ha én a fotózásra rövid hajjal megyek, utána meg vállig megnövesztem, meg befestem? Naugye.
2023. okt. 15. 19:07
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

#3 Nem a frizurád a lényeg, hanem az arcszerkezeted, ami alapján beazonosítanak. Ez ahogy öregszel, folyamatosan változik, de nem egyik hónapról vagy évről a másikra, ezért nem is kell minden évben újat csináltatni. Időnként viszont szükséges, hiszen 10-15 év után már annyira megváltozol, hogy nem leszel egyértelműen beazonosítható.

Van egy rakás ilyen ingyenes program a neten, ahol megnézheted hogy valaki hogyan fog kinézni x év múlva, és a program öregíti neked az arcot. Próbálj ki pár ilyet, és akkor jobban megérted hogy mi az arckép lényege

2023. okt. 15. 19:13
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
És nemcsak az arckép, az igazolvány is folyamatosan fejlődik. Az én elsőm még egy könyvecske volt, amikor lejárt, akkor jött a kártya. Amikor lejárt, már elektronikus kártyát kaptam.
2023. okt. 15. 19:27
 6/16 A kérdező kommentje:
Nekem már 1 éve le van járva. Fölösleges megújíttatni.
2023. okt. 15. 19:35
 7/16 A kérdező kommentje:
Az elektronikus megfigyelésből pedig nem kérek.
2023. okt. 15. 19:35
 8/16 anonim ***** válasza:
45%
#6: Ha nem akarsz szavazni, vagy választani...
2023. okt. 15. 19:38
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Chip van már a szemelyikben és több ujjas ujjlenyomatot meg szem ujjlenyomatot is csinálnak mint a raboknál, birkának nezik az embereket.
2023. okt. 15. 19:40
 10/16 A kérdező kommentje:
Magyarországon 3 féle irattal lehet igazolni a személyemet. Vagy jogosítvány, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél. Tehát nem és, hanem vagy. Jobb, ha utána olvasol.
2023. okt. 15. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!