Feltették az autómat rendszámmal együtt Facebookra. Ha feljelentem, mi fog történni?
Gondolom arról lehet szó, hogy a kérdező szabálytalanul/tilosban/bénán parkolt, és valaki feltette a helyi FB-csoportba, hogy "mekkora bunkó paraszt a tulaj" vagy valami hasonló kísérőszöveggl...
Ha tényleg valami ilyesmiről van szó, akkor legközelebb megpróbálnék odafigyelni, hogy ne adjak okot ilyen jellegű fotók készítésére/posztolására :)
Egyébként rendőrség nem foglalkozik ilyesmikkel. Nem is nagyon lehetne bizonyítani a téged ebből ért érdeksérelmet, főleg, ha a posztoló még le is vette a posztot a csoportból...
Ehhez, hogy tudjatok milyen személyes adat, csak utána kell nézni a személyes adat fogalmának. Egy személyes adat nem azért személyes adat, mert te meg tudsz valamit. A személyes adatok az emberek 99% által használhatatlan, mégis személyes adat.
Személyes adat:
“ személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy azonosítható élő személlyel kapcsolatos.”
Na és egy rendszám az pontosan olyan információ amivel azonosítható a tulajdonos. Nem neked. Nem nekem azonosítható.
Attól, hogy te neked nincs eszközöd, képességed, jogod azonosító embert rendszám alapján attól függetlenül másnak van. És egy rendszámmal pontosan beazonosítható a tulajdonos.
“ KLX-237 Te milyen személyes adatot tudsz meg?”
Ha elmondom a személyi számom milyen adatot tudsz meg? Semmit.
Személyes adat? Igen
Pontosan beazonosítható vagyok a személyi számom alapján.
A rendszámom alapján ugyan ez.
A sok önjelölt jogásznak: Egy google keresés 2 perc és nem kell annyi vita, de a képességeiteket meghaladja ez is úgy látom!
A személyes adat fogalmának abszolút megközelítése szerint a rendszám személyes adat, mert az állami nyilvántartás alapján visszakereshető a tulajdonos és az üzembentartó személye.
“ személyigazolvány-diákigazolványszám az egyértelműen Hozzád köthető, de egy autónál max a tulajdonost tudjuk meg,”
A személyi számom az egyértelműen hozzám köthető mint a rendszám. Mindegyik által egyértelműen azonosítható vagyok, mit nem értessz ezen?
“ Te egyedi azonosítód, hanem egy jármű azonosítója.”
Fentebb másoltam be, szó szerint. Mi nem világos?
“ személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy azonosítható élő személlyel kapcsolatos.”
Rendszámod alapján azonosítható vagy, ezért számít személyes adatnak. Ennyi.
“ rendszám az mindenki számára látható,”
Látom továbbra sem érted.
Nyugodtan láthatod a személyes adatokat, azokat nem használhatod fel. Elolvashatod a személyi számot, rendszámot, bármit. Nem használhatod. Fentebb írtam egy egyszerű példát, miért kell harmincszor leírni?
Meghallgatom YouTube az új Shakira számot nyugodtan, de nem használhatom fel a filmembe főcímdalként csak úgy.
Nyugodtan nézzed a rendszámot, ha találsz egy lakcímkártyát elolvashatod a rajta levő személyes adatokat. Nem tiltja semmi, hogy személyes adatokra ránézzél. Azoknak felhasználási, tárolási módjai vannak szabályozva. Tényleg nem tiszta ez?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!