Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feltették az autómat rendszámm...

Feltették az autómat rendszámmal együtt Facebookra. Ha feljelentem, mi fog történni?

Figyelt kérdés
Ráadásul jogtalanul vádolt meg. Felszólításra törölte a posztot, de képernyőfotó megvan.

2023. okt. 14. 22:29
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom arról lehet szó, hogy a kérdező szabálytalanul/tilosban/bénán parkolt, és valaki feltette a helyi FB-csoportba, hogy "mekkora bunkó paraszt a tulaj" vagy valami hasonló kísérőszöveggl...

Ha tényleg valami ilyesmiről van szó, akkor legközelebb megpróbálnék odafigyelni, hogy ne adjak okot ilyen jellegű fotók készítésére/posztolására :)

Egyébként rendőrség nem foglalkozik ilyesmikkel. Nem is nagyon lehetne bizonyítani a téged ebből ért érdeksérelmet, főleg, ha a posztoló még le is vette a posztot a csoportból...

2023. okt. 15. 21:06
 12/40 anonim ***** válasza:
39%
De milyen személyes adatot? Abból mondjuk, hogy KLX-237 Te milyen személyes adatot tudsz meg? És hogyan használod fel?
2023. okt. 15. 21:46
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Na ez meg a másik, hogy semmit. Csak az autó műszaki adatait, de azok meg nem személyes adatok. Éppen ezért nem is nagyon lehet mit tenni ezzel az üggyel - azontúl, hogy máskor normálisan parkolunk/közlekedünk...
2023. okt. 16. 06:08
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez, hogy tudjatok milyen személyes adat, csak utána kell nézni a személyes adat fogalmának. Egy személyes adat nem azért személyes adat, mert te meg tudsz valamit. A személyes adatok az emberek 99% által használhatatlan, mégis személyes adat.

Személyes adat:

“ személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy azonosítható élő személlyel kapcsolatos.”

Na és egy rendszám az pontosan olyan információ amivel azonosítható a tulajdonos. Nem neked. Nem nekem azonosítható.

Attól, hogy te neked nincs eszközöd, képességed, jogod azonosító embert rendszám alapján attól függetlenül másnak van. És egy rendszámmal pontosan beazonosítható a tulajdonos.

2023. okt. 16. 07:14
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

“ KLX-237 Te milyen személyes adatot tudsz meg?”

Ha elmondom a személyi számom milyen adatot tudsz meg? Semmit.

Személyes adat? Igen

Pontosan beazonosítható vagyok a személyi számom alapján.

A rendszámom alapján ugyan ez.

2023. okt. 16. 07:16
 16/40 anonim ***** válasza:
93%
A személyigazolvány-diákigazolványszám az egyértelműen Hozzád köthető, de egy autónál max a tulajdonost tudjuk meg, de akkor is, mi van? Itt áll előttem egy TCD-773-as rendszámú BMW, teszemazt rendőr vagyok és le-cb-zem és megmondják, hogy ehhez a rendszámhoz tartozó autó jelenlegi tulajdonosa Kiss Béla. Oké, és? De ennyi erőből ha megvannak az eszközeim a rendszám-személy összepárosításhoz, akkor elég csak mennem a forgalomban és több ezer rendszámra rá tudok keresni. Mivel másabb a neten látni egy autó rendszámát egy képen, mint mondjuk előttem a piros lámpánál?
2023. okt. 16. 11:32
 17/40 anonim ***** válasza:
93%
Meg azért a személyiigazolvány szám az nincs a homlokomra tetoválva, csak az látja aki kiveszi a pénztárcámból az igazolványt és elolvassa, de a rendszám az mindenki számára látható, meg a rendszám az nem a Te egyedi azonosítód, hanem egy jármű azonosítója.
2023. okt. 16. 11:36
 18/40 anonim ***** válasza:
69%

A sok önjelölt jogásznak: Egy google keresés 2 perc és nem kell annyi vita, de a képességeiteket meghaladja ez is úgy látom!

[link]

A személyes adat fogalmának abszolút megközelítése szerint a rendszám személyes adat, mert az állami nyilvántartás alapján visszakereshető a tulajdonos és az üzembentartó személye.

2023. okt. 16. 11:59
 19/40 anonim ***** válasza:
30%

“ személyigazolvány-diákigazolványszám az egyértelműen Hozzád köthető, de egy autónál max a tulajdonost tudjuk meg,”

A személyi számom az egyértelműen hozzám köthető mint a rendszám. Mindegyik által egyértelműen azonosítható vagyok, mit nem értessz ezen?

“ Te egyedi azonosítód, hanem egy jármű azonosítója.”

Fentebb másoltam be, szó szerint. Mi nem világos?

“ személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy azonosítható élő személlyel kapcsolatos.”

Rendszámod alapján azonosítható vagy, ezért számít személyes adatnak. Ennyi.

“ rendszám az mindenki számára látható,”

Látom továbbra sem érted.

Nyugodtan láthatod a személyes adatokat, azokat nem használhatod fel. Elolvashatod a személyi számot, rendszámot, bármit. Nem használhatod. Fentebb írtam egy egyszerű példát, miért kell harmincszor leírni?

Meghallgatom YouTube az új Shakira számot nyugodtan, de nem használhatom fel a filmembe főcímdalként csak úgy.

Nyugodtan nézzed a rendszámot, ha találsz egy lakcímkártyát elolvashatod a rajta levő személyes adatokat. Nem tiltja semmi, hogy személyes adatokra ránézzél. Azoknak felhasználási, tárolási módjai vannak szabályozva. Tényleg nem tiszta ez?

2023. okt. 16. 12:15
 20/40 anonim ***** válasza:
93%
Az oké, de hogy lehet jobban visszaélni egy képen szereplő autó rendszámával, mint egy az úton látott autó rendszámával? Mivel másabb a neten talált képről leolvasni, hogy TCD-773, mint ha a pirosnál előttem álló autóról olvasom le?
2023. okt. 16. 12:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!