Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánokirat hamisítás és...

Magánokirat hamisítás és magánlaksértés miatt akarnak feljelenteni, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom, hogy nagy marha voltam, már ne írja senki légyszi.

Úgy történt az eset, hogy a volt főnökömnek az autóját át kellett íratni egy másik tulajdonosra (ő üzembentartó volt) mert nem fizette a kötelező biztosítását és felhalmozódott az összeg, amit be kellett fizetnie késedelmi kamattal. Így (mivel a felesége kicsi gyerekkel volt otthon a pasi meg kb. soha) gondolták majd én átiratom az autót. Elküldte az adatait mindkét fél, az eladó és a vevő is, és a volt főnököm anyjánál azt ketten kitöltöttük +a meghatalmazást is. Erre most, hogy megszűnt a munkaviszonyom, kitalálták, hogy ő NEM JÁRTULT HOZZÁ ahhoz, hogy aláírjam helyette, csak az adatait küldte el... Hát nem tudom, hogy ezt ki veszi be, a pasi nyaka körül már szorult a hurok a biztosítás nem fizetése miatt, szívességet teszek nekik, erre ezt kapom. Leképernyőfotóztam ahogy elküldte még az adókártyáját is idegességében, hogy csak írassam át gyorsan.

A magánlaksértés szerintük úgy történt, hogy a főnökömnél volt egy nyomtató és egy késkészlet, ami gyakorlatilag az enyém volt, mindenki tudta. Megbeszéltük, hogy elmegyek érte, így is történt. Még a cég alkalmazásában álltam. A főnök nem volt otthon, csak a felesége és egy pasi, aki a garázsában lakik... "Befogadva", igazából gyakorlatilag mint csicska, mindent vele csináltatnak. Szóval a főnököm szólt a csicskának, hogy engedjen be (két rotijuk van, így máshogy esélyem se lett volna bemenni), a felesége le se sz**ta, hogy én bemegyek a cuccért, amit én az autóban hagytam ők meg csak lerakták a garázsba... El is hoztam. Most kitalálták, hogy én a csaj apjához (övé a ház..) mentem be ENGEDÉLY NÉLKÜL és hoztam el, amit elhoztam... Mondjuk hogy ezt utólag hogy bizonyítja bárki szerintem nem gondoltak bele. Abba sem hiszem, hogy belegondoltak, hogy a hamis papírokon szerepel a főnököm anyjának is az aláírása, szóval ő gyakorlatilag társtettes. Ráadásul akkor nem is érvényes a papír, szóval a gépjárműbiztosítás tartozása ezek szerint még mindig gyűlik...

Beszéltem már ügyvéddel, szerinte pénzbüntetéssel megúszhatom a hamisítást, a laksértés pedig tárgytalan szerinte.

2023. okt. 14. 20:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Ahogy én értelmezem, a hamisítás esetén a volt munkáltatóm a felbujtó, mert nekem hasznom nem származott az esetből (ez állítólag fontos), tehát ez felér számukra azzal, mintha magukat jelentenék fel... Főleg, hogy társtettesem is van a családjukból.
2023. okt. 14. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy nem itt kell kérdést kiírni a problémáról hanem keresni kell egy ügyvédet és azt csinálni amit az mond.

A te értelmezésed már bajba sodort korábban, azért történt meg veled ez az egész. Most hallgass inkább arra aki érti a törvényeket és azt, hogy miért is lesz bajod abból ami történt!

Nem az számít amit te gondolsz az ügyről, az sem amit mi itt ismeretlenek mondunk róla, hanem amit a bíróság fog gondolni. Abban pedig az ügyvéded tud segíteni, hogy azzal mit kezdj ami van.

ha nem értesz egyet az ügyvéddel akkor keress másikat, ha az is ugyanazt mondja akkor majd látod hogy tényleg ez a helyzet, ezt kell tenni.

2023. okt. 14. 20:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazad van. Már beszéltem ügyvéddel (aki egyébként a cég ellen folyó munkaügyi peremben is segít..) csak kíváncsi voltam, hogy esetleg járt-e már valaki hasonló cipőben.
2023. okt. 14. 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Ki az, aki a főnökénél tartja a késkészletét??? XD Megérdemlitek egymást.
2023. okt. 14. 21:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez egy hosszú történet... De nem hinném, hogy én ezt érdemeltem volna
2023. okt. 14. 22:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A magánlaksértés aligha áll meg. Beengedtek és kész.

Az ártatlanság vélelme alapján nekik kéne bizonyítaniuk, hogy betörtél oda. Ja, és az ott kezdődik, hogy rendőrt kellett volna hívniuk, amikor észlelték a betörést.

A másik kérdés elég zavaros.

Egyetértek azzal, aki ügyvédet javasolt.

2023. okt. 14. 23:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugyved kimos. Keress egy dorzsolt ugyvedet.
2023. okt. 17. 05:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Na hátha valakit még érdekel. Javaslatra feljelentettem magam magánokirat hamisításért hogy ne találjanak rajtam fogást -a rendőr szerint, aki kihallgatott és rabosított (:D) emiatt nem fogok semmit kapni, a felbújtóm és az, aki tanúzta nagyobb bajban van (ugyanezzel az autóval kapcsolatban egy másik ügyben)
2024. aug. 12. 21:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden jó ha vége van! :)
2024. aug. 12. 23:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!