Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mik a legjobb önvédelmi...

Mik a legjobb önvédelmi eszközök, amiket jog szerint lehet birtokolni hazánkban?

Figyelt kérdés
Sok fajta fegyvert és eszközt lehet tartani otthon, különböző késeket, kardokat, mindenféle egzotikus dolgot, bár sokmindenre van kifejezett szabályozás, ugyanis hiába hatékonyak, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek. Ilyen a dobócsillag, az elektromos sokkoló, ólmos bot, bizonyos paprika-sprayek. Kìváncsi vagyok, ti mit javasoltok, mit lehet egyáltalán tartani és indokolt esetben használni, ami nem megy szembe a törvénnyel.

tegnap 11:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
Én pl birtoklok maroklőfegyvert, ennél jobbat nem találtam, ami legális lehet.
tegnap 11:27
 2/13 anonim ***** válasza:

Dugóhúzó, csillagcsavarhúzó, sniccer olfa pengével.

Sima használati tárgyak... És hatékony fegyverek

tegnap 11:37
 3/13 anonim ***** válasza:
Konyhakés. 2db
tegnap 12:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Szokványos esernyő, acél szúró végcsúccsal duplán hatékony tud lenni, lehet vele visszatámadva szúrni és kinyitva távol tartani magadtól pl egy kést előtted lengető egyént.

Airsoft pisztoly is el tudja látni az elrettentő funkciót támadás esetén, mert vannak fémből készült replikák, amik megszólalásig (elsütésig) hasonlítanak az eredetire.

tegnap 12:44
 5/13 anonim ***** válasza:

#3: "Konyhakés. 2db"

Miért pont 2db? :)

6/13 anonim ***** válasza:
fideszes pártkönyv
 7/13 anonim ***** válasza:

sportcipő. szégyen a futás, de hasznos.

bármilyen önvédelmi eszköznek csak akkor van értelme, ha tudod is használni. de nem csak úgy, hogy tudod mit kell vele csinálni, hanem készség szinten, álmodból felkelve. különben az lesz az eredménye, hogy elveszik tőled és feldugják a popsidba.

tegnap 12:50
 8/13 anonim ***** válasza:

5

Mert 2 kezed van. Mindkettőbejusson egy egy.

tegnap 13:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Otthon azt tarthatsz amit akarsz, természetesen lőfegyvert és hasonlókat leszámítva. Egy machete-vel és egy gázpisztollyal szerintem egész jó vagy.

[link]

tegnap 14:45
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 mi az hogy lőfegyvert és hasonlókat leszámítva?

arra is van lehetőség

tegnap 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!