Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mik a legjobb önvédelmi...

Mik a legjobb önvédelmi eszközök, amiket jog szerint lehet birtokolni hazánkban?

Figyelt kérdés
Sok fajta fegyvert és eszközt lehet tartani otthon, különböző késeket, kardokat, mindenféle egzotikus dolgot, bár sokmindenre van kifejezett szabályozás, ugyanis hiába hatékonyak, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek. Ilyen a dobócsillag, az elektromos sokkoló, ólmos bot, bizonyos paprika-sprayek. Kìváncsi vagyok, ti mit javasoltok, mit lehet egyáltalán tartani és indokolt esetben használni, ami nem megy szembe a törvénnyel.

tegnap 11:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"mi az hogy lőfegyvert és hasonlókat leszámítva?"

Gondolom kézigránát, ágyú, tank.. :P

tegnap 21:52
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, értékeltem, amit tudtam. Szeretnék tisztázni pár dolgot. Arra a semmitmondó közhelyre, hogy aki nem képes használni a fegyvert, annak nem kell, nem vagyok kíváncsi, köszönöm. Néhány ötlet jó, bár sok újat nem hallottam. Azt, hogy a legtöbben meg tudnák védeni magukat konyhakésekkel, vagy csillagcsavarhúzóval, személy szerint kétlem. A maroklőfegyver problémája, hogy ahhoz is engedély kell, tartáshoz és hordozáshoz is. Azon kívül elég radikális. Valami kevéssé halálos jobb volna. Én hallottam még kubotanról, kicsi, de hatékony eszköz, szerintem. Hasonló ötleteket továbbra is várok. Minden eddigiért köszönet.
ma 00:01
 13/13 anonim ***** válasza:

"legtöbben meg tudnák védeni magukat konyhakésekkel ... személy szerint kétlem"

Az ukránok már ovodás korban gyilkolásra akarják tanítani a gyerekeket.. :(

ma 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!