Támogatnád -e, az otthon szülés betiltását?
"Még az a szerencse, hoyg a múlt 6000 évben nem halt ki az emberiség, otthon...:)"
Osztán mekkora vót a csecsemőhalandóság az otthonszülésben? Millen hatezer évről regélsz? Kicsinyég idősebbek vagyunk vagy kimaradtál az oskolából?
12:41
ha eg ykényes megbeszélésre készülök, az én környezetembe hívom a partnert - így én vagyok előnyben. Saját környezetben mindig előnyben vagyunk. Ez fiziológia, emberi (állati) dolog. Törvényszerű.Sajját környezetében mindenki előnyben van, bármilyen tevéknységről van szó. Akár szülésről.
Persze, hogy támogatnám.
És mi van, ha veszély van????Baj van, otthon is van műtő vagy mi? A saját életével mindenki az csinál amit akar, de a babáért igenis felelősséggel tartozik. Én azt nem tudom elhinni, hogy van aki otthon akar szülni.
Bármikor felléphetnek komplikációk (akár milyen pozitív is az ember hozzállása). És otthon erre (műszakilag- műtő) fel vagy készülve? Nem .
És ha nem csak a babának lehet baja, az anyának is bármikor a szülést követően.
Az ilyen Geréb féléket meg egyenesen bitófára tenném.
12:31-es:
Ja, a bába biztos császármetszést csinált volna, ugye? Vagy segít a babának megszületni, a köldökzsinórral a nyakán - az mellékes, hogy a gyerek nagy valószínűséggel belehalt volna...
Azért a születés nem vakbélgyulladás.
Alapjában véve egészséges dolog megszületni, nem?
Egy nyakratekeredett köldökzsinórt rendbe kell tudnia a bábának hozni, ezért van ott. Sima esetben nincs szükség rá, azért van ott, hogy ha ilyesmi történik, segítsen.
Nem hiszem, hogy a kórházban műtenének egy köldökzsinór miatt, de én nem értek hozzá.
Könyörgöm milyen anya az, aki nem a gyerek biztonságát nézi???
Az, hogy X évvel ezelőtt az volt a normális, hogy valaki otthon szüljön, nem jelenti azt, hogy meg is kell ragadni azon a szinten.
Volt idő, amikor nem volt antibiotikum - ma beadod a gyereknek, vagy beveszed, ha te vagy beteg. Volt idő, amikor a szívbetegséget nem tudták gyógyítani - ma ott a pacemaker. A cukorbetegségbe is belehaltak - ott az inzulin. Vakbélgyulladást is otthon kellene kezelni, mert száz éve még úgy volt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!