Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pontosan, hogy történik be az...

Pontosan, hogy történik be az adósság behajtása az ingatlanon?

Figyelt kérdés

Pár hete fejeződött be a marasztalási per, amely szerint a volt főnököm 20 millió forint plusz annak a törvényes kamatait meg kell fizetnie nekem. (mivel 2020-as ügy, késedelmi kamatokkal együtt kb 25 millió körül van most, de neki ezen felül még a perköltségeket is meg kell fizetnie meg a behajtás költségeit) Átadtam az ügyet is bírósági végrehajtónak, aki még utolsó figyelmeztetésként kiküldte a levelet, hogy haladéktalanul vegye fel vele a kapcsolatot, egyébként a neve alatt lévő ingatlan lefoglalásra kerül. Azonban a levél "nem kereste' jelzéssel érkezett vissza. Azt mondta, hogy akkor itt már más nem maradt, ki fog menni valamikor és lefoglalja az ingatlant. Ha nem nyitnak ajtót, vagy ellenzkeznek, akkor a rendőrség segítségével fogja feltörni a zárat. De ha minden megtrönénik, mi lesz ezután? Úgyértem, azért, mert a ház le van foglava a végrehajtótól, még nem jutok a pénzemhez, akkor kiírják eladó háznak, amíg valaki meg nem veszi, és abból kapom meg a pénzem, vagy hogy megy ez?

(Jelenleg azt se tudni, mi a ház értéke, de mivel a győri kertvárosban található az ingatlan, ebből feltételezem, hogy értéke meghaladja 25 millió forintot)

2023. szept. 30. 17:03
 1/3 MDaniel98 ***** válasza:

"Úgyértem, azért, mert a ház le van foglalva a végrehajtótól, még nem jutok a pénzemhez, akkor kiírják eladó háznak, amíg valaki meg nem veszi, és abból kapom meg a pénzem, vagy hogy megy ez?"

Igen.

2023. szept. 30. 17:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Az a folytatás, hogy a tartozás miatt elárverezik a házat.

Azt viszont nem értem, hogyan sikerült a volt főnöködet (mint magánember) perelni és nem a céget, ahol dolgoztál.

2023. szept. 30. 18:42
 3/3 A kérdező kommentje:
2) Mögöttes felelősség címen.
2023. szept. 30. 19:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!