Előfordulhat, hogy át tud verni a tulajdonostársam?
Már miért kapná a testvéred a pénzt?
Ez nem így működik. Először is, a jelzáloghitel a házon van rajta, szóval a tulajdonos hitellel terhelten veszi meg a házat. Majd ő eldönti, hogy onnantól kezdve, hogy a nevén van a ház, hogyan törleszti. Tehár nektek, mint eladóknak, nincs gondotok rá.
A másik dolog, hogy a házat hiába közösen adjátok el, külön-külön eladóknak számítotok, ennélfogva nincs olyan, hogy az egyik eladó kapja az összes pénzt, a másik meg vagy megkapja tőle a részét, vagy nem. A szerződést úgy kell megírni, hogy mindkettőtöknek legyen benne a bankszámlaszáma a szerződésben (feltételezem, hogy utalással fognak fizetni), és akkor az utalás is külön fog menni.
Vagy még lehet azt csinálni, hogy az ügyvédeteknek fizetnek, ő pedig szétosztja köztetek a megállapodás szerint.
#4, de ez akkor sem indokolja, hogy a TELJES vételárat ő kapja meg... Ő annyi pénzt kap, amiből a hitelt visszafizeti, a többit meg mindenki megkapja a maga részeként.
Neked csak arra kell figyelned, hogy a fennmaradó összeg ne fele-fele arányban legyen szétosztva, mert akkor gyakorlatilag a testvéred hitelének a felét te állod, neked 5 millióval többet kell kapnod a fennmaradóból, mint a testvérednek.
De hát a szerződést úgy kell megírni, hogy ezek az összegek konkrétan benne legyenek... Beleírjátok, hogy eladjátok 50 milláért a házat, ebből 5 millát kap előre a testvéred, a maradékon pedig úgy osztoztok, hogy 20-at kap ő, 25-öt meg te, és akkor nincs félreértés.
Tudom, mert annak idején én is úgy adtam el házat, hogy a vételárból kevesebbet kértem, mivel az eladás előtt rendbe kellett tenni a házat (CSOK-ra vették), és a rendbetételt a tulajdonostárs intézte. Bele lett írva, hogy ennyiért adjuk el, ebből én kapok ennyit, ő meg annyit. Nem volt vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!