A tulajdonostársak általi közgyűlés összehívása meddig lehetséges?
Abban az esetben, ha
A társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény
35. §
(2) bekezdés szerint történt közgyűlés összehívásának kezdeményezése, de azt sem a k.képviselő, sem az szvb. nem hívta össze.
"Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke a kérés kézhezvételétől számított 30 napon belüli időpontra a közgyűlést nem hívja össze, azt a harmincadik napot követő 15 napon belüli időpontra a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk írásban megbízott bármely tulajdonostárs jogosult összehívni."
Nem jól értelmezed!
A 15 nap a számvizsgáló bizottságnak áll a rendelkezésére.
A kérdés az volt, hogy ezt követően nem "nekünk", hanem a TULAJDONOSTÁRSAKNAK meddig lehetséges összehívni a közgyűlést.
Amúgy a (társas)házkezlő nem egyenlő közösképviselő vagy intézőbizotság.
Akármikor? Tehát 30 év múlva is?
Miközben a közgyűlést alapértelmezés szerint a 33. § (1) bekezdés szerint a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke hívja össze.
A közösképviselő a társasházkezelő.Társasházkezelő papírt kell szerezni, hogy külsős emberként közösképviselő lehess.Lényegtelen.
Szerintem te nem érted amit írtam.Ha 30 napon belül nem reagál a képviselő, akkor a 30. naptól kezdve még 15 nap eltelik UTÁNA hívhatnak össze a lakók közgyűlést.Ezt is írja a törvény, el is olvastad.Ezt írtam én is.Mi nem érthető?
Nem írtad, csak tippelted, ebben az esetben az egy és ugyanaz.
Szerintem inkább legyél tudálékos.
Ott csúszol el nagyon, hogy a "ti" az nem a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!