Milyen jogai vannak egy masodik kapcsolatbol szuletett gyereknek?
Konkretabban: vagyok en es a tesom, apa es anya hazasok voltak, egyutt sok mindent elertek, tobb ingatlanuk is lett pl. Elvaltak, mindenki megkapta a reszet. Ezeket ugy volt, mind mi orokoljuk a tesommal majd. Apanak ujra lett kapcsolata, abbol pedig egy feltesonk, a noci meg koveteli a gyereknek apatol a dolgokat.
Mi a helyzet, ha ezek meg az elozo hazassagabol vannak es valoperi papirok, illetve az adasveteli is bizonyitja, joval az uj no es a kisgyerek elottrol valok? Semmit nem hoztak ossze ezzel a novel azota se (csak lehuzza) es nem is hazasok. Ha apa egyszer elmenne, ugyanugy jarna a feltesonknak az oroksegbol vagy az csak a mienk, akik abbol a kapcsolatbol vannak es idobol, amikor a vagyon keletkezett? Nem ugy mukodik, hogy azt orokli a gyerek, amit az o szulei hoztak ossze? Nem sajnalom a kicsitol, csak a no akarja tulzasba vinni, sot szerinte tobb jar neki.. apa nem akarja egyikunkre se iratni, rendes oroklest szeretne szerintem, de minket ez zavar, hogy 20 evet dolgoztak valamin anyuval, elvalnak, jon egy uj no, szul egy kicsit es azt hiszi, neki jar a regibol is.. szerintem hozza ossze o is azt apaval, amit a gyerekenek akar biztositani. De jogilag hogy van ez? Koszi a segitseget
Alakul a történet. :)
Nem tud "a nőci" elintézni semmit. Apátok vagyona 3 részre lesz osztva, pont.
Bár nem irigylem az öreget, hogy ennyire temetné már mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!