Nagymamám,aki háztartásbeli volt egész életében,nagypapám esetleges halála után kapni fog valami "ellátást"? Vagy kinek kell majd "eltartani"?
Figyelt kérdés
2023. szept. 11. 20:38
11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sejtettem énis,de ugye ez "apró pénz",amiből megélni nem lehet. Ami jogos is,mert kb az sem tud megéllni lassan,aki egész életét ledolgozta és mégsem kap megfelelő nyugdíjat plusz fizetésből is nehéz a mai világban. Nagymamám soha nem dolgozott,nem volt munkaviszonya és igen,nem most házasodtak,hanem 60éve. Akkoriban abban bízott,hogy majd papa után kap rendes nyugdíjat...de ugye ezt már eltörölték és egyáltalán nem gondoskodott öregkorára. Kb 1-2millió ha lehet félretéve,de ugye az a mai világban meddig elég?! Kb semmeddig. Mostmég oké elvannak papám 190ezres nyugdíjából...de később?! Felelőtlenségnek tartom az ilyet bárki részéről! Mert van 3 fia, abból az egyik 39éves korától rokkantnyugdíjas,apum még dolgozik,nyugdíjig messze van,de féltestvérem még kiskorú,elég őt is eltartani. Senki nem kötelezhető ilyen téren szülőtartásra,ha nem önhibáján kívül van. Az én anyám elhagyott 10éves koromban, most kevés a nyugdíja és feljelentett,hogy én nem törődök vele és vonják le a fizumból az ő eltartását,mert neki az jár. 😅 Csak egy ügyvédet hívtam fel ez ügyben,de kb kinevetett,hogy mit akar és semmi izgulni valóm nincs,ez nem így működik. Mamára visszatérve nyilván segítenénk,ahogy tudnánk,de 2 gyerek mellett nem olyan egyszerű...plusz nem értem,hogy lehet erre alapozni....mert neadj isten egy baleset bármi...ennyi erővel énis bármikor meghalhatok vagy a gyerekei...és az állam nyilván nem fogja eltartani
2023. szept. 12. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!