Elvállaljam így a munkát vagy inkább ne?
Megbízott egy eüs ismerősöm, hogy menjek ki egy rendezvényre és biztosítsam egészségügyi szempontból a helyszínt.
A probléma ezzel az, hogy nekem semmilyen papírom nincs arról, hogy én értek ehhez.
Korábban tanultam egyetemen egészségügyet magasabb szinteken tehát értek hozzá valamilyen szinten de nem végeztem el így végzettségem nincs.
Az eüs ismerősöm egyéni vállalkozó és szerződése van, csak nem ér rá és senki nem vállalta el neki így engem akar megbízni.
El merjem vállalni szerintetek? A pénz nagyon jó lenne. Lehet bajom belőle ha valami szarul sül el? Eü táskát is adna amiben olyan eszközök vannak amihez nekem nincs kompetenciám. Habár azt mondta ez nem baj mert úgyse kell használnom meg nem szokott történni semmi azt mondta.
Tanultam igazából elsősegélyt emelt szinten, meg sokat gyakorlatoztam anno mentőn. Ezen kívül tanultam élettant, gyermekgyógyászatot és oxiológiát is és elég sok minden megmaradt. Újraéleszteni tudok, ájult beteget ellátni tudok, gerincsérülés esetén is tudom mit kell tenni. Kötözések alap, hogy megvannak. Légúti idegentest esetén is tudom mit kell tenni, fektetési módok megvannak.
Vérnyomás mérés is megvan, még saját fonendoszkópom is van. Pulzoxi mérés alap. Az életet veszélyeztető kórállapotok tüneteivel tisztában vagyok. EKG-n felismerek egy infarktust.
Sőt, gyógyszertant is tanultam így a táskában lévő gyógyszereket is ismerem mindet (bár azokat nem használnám úgyse).
Tehát azért sok minden maradt meg. Magánéleti problémák miatt hagytam ott anno az egyetemet, majd tervezem befejezni.
Én inkább tényleg csak jogi szempontból vagyok erre kíváncsi, hogy mi történhet és nekem lehet e bajom belőle ha kiderül, hogy nem értek hozzá mert aki felkért elég lazán győzködött, hogy nem.
Ez a börtönbe kerülés csak akkor fordulhat elő ha valakit megölök? Mert azért arra nem látok esélyt. Pénzbüntetéssel mi a helyzet? Gyakori a munkaügyi ellenőrzés az ilyen helyszínen?
"Én inkább tényleg csak jogi szempontból vagyok erre kíváncsi"
Jogi szempontból édes mindegy hogy mire emlékszel meg mire nem, ha egyszer nincs róla papírod. Nem tudom milyen cége van az ismerősödnek, de gondolom kell hozzá valamilyen egészségügyi képesítés hogy biztosíthass egy ilyen helyszínt, ami neked ezek szerint nincs meg. Tehát ő nem alkalmazhat téged, ha mégis megteszi, és kiderül, megbüntethetik érte. Ha nem alkalmaz, csak "besegítesz" egy kis plusz pénzért, az feketemunka és ugyanúgy megbüntetnek érte. Abban az esetben ússzátok meg, ha tényleg nincsen semmi baj, nem kell csinálni semmit, és nem nyom fel benneteket senki. Magadnak döntsd el hogy mekkora ennek az esélye és megéri-e kockáztatni
Ha valami szarul sül el abban az esetben még akkor is lehet bajod, ha orvos vagy.
Manapság mindenért szeretnek feljelenteni, ha Benikének szorosan kötöd be az ujját és megtudják, hogy nincs végzettséged, akkor nem fogják annyiban hagyni.
Egyébként láttam már olyan rendezvénybiztosítást, hogy a szakember részegebb volt, mint akit el kellett látni. :D
Hivatalos úton, pl. rezidensként lehetne csinálni, de ez az ismerősöm megkért és értek hozzá meg van fonendoszkópom dolog nem túl biztonságos. Nem a vérző lábúnak, hanem nektek.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Akkor holnap megmondom, hogy nem vállalom.
Kérdező, ha nem vállalod, gyere hozzánk rendes fizikai munkára!
Megkapod a 2000-et!
#14 Jó döntés!
Érthető ha szeretnél pénzt keresni és biztos sokat ígért neked érte a haverod, de ez neked csak rosszul sülhet el. Itt tényleg nem a hozzáértés a kérdéses, mert mentőt bárki tud hívni vagy egy részeget bárki tud tartani hányás közben. Itt a felelősség az ami rád hárulna és ehhez nincsen megfelelő végzettséged.
Mindig úgy kezdődik, hogy "sose szokott baj lenni" aztán valahogy mégis tele vannak a híradások olyanokkal, hogy a vendég leesett a lépcsőn, szívrohamot kapott, megkéselték, szülni kezdett stb. stb.
Ha ki akarod festetni a lakásodat, akkor kire bíznád inkább? Valakire, aki elvégezte a szobafestő szakmát, vagy olyanra, aki elkezdte tanulni, de aztán otthagyta a sulit?
A többit már leírták előttem. Így látatlanban az ismerősödről is megvan a véleményem, hogy ilyen ajánlatot tesz neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!