Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Más embernek az internetes...

Más embernek az internetes böngészéseit nyilvánosságra hozni személyijog megsértésének szàmít?

Figyelt kérdés

Én nem tervezek ilyet csinálni, velem tették ezt.

"No comment", inkább nem részletezném.

2023. aug. 30. 20:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
De a lényeg, hogy akkor ez bőven személyi jogokat sért. Köszönöm a vàlaszokat.:)
2023. aug. 30. 20:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az internetszolgáltató egy előfizető előzményeit sem gyűjti vagy tárolja. Egyedül az előfizetőnek kiosztott IP címeket. Ha bármilyen oldalon bármit csinálsz, az adott oldal naplózhat dolgokat, de ennek nincs köze az internetszolgáltatóhoz.

Ha bármilyen bűncselekményt követsz el, akkor az adott weboldaltól kérheti ki a rendőrség a naplózott tevékenységet, mivel a netszolgáltató ilyet nem tárol. Ismeretlen tettes esetén a weboldalon naplózott IP címmel mennek a szolgáltatóhoz, aki azt tudja csak megmondani, hogy az adott IP abban az időben melyik előfizetőnek volt kiosztva. Majd az előfizető számítástechnikai eszközeit lefoglalva gyűjtenek bizonyítékot, mert a netszolgáltató továbbra sem tárol semmilyen tevékenységi előzményt.

A kérdésnek ez a része ezért kitaláció. Viszont ha szándékosan kamuztál, akkor már nyugodtan vehetjük úgy, hogy az egész kérdés kamu.

2023. aug. 30. 20:42
 13/14 anonim ***** válasza:
Techno-thrillerbe illő baromság.
2023. aug. 30. 20:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Egyébként már megszoktam, hogy senki nem hisz nekem. ❤️
2023. aug. 30. 20:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!