Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni ha valaki...

Mit lehet tenni ha valaki engem videóz a munkahelyen engedélyem nélkül?

Figyelt kérdés

A mávnál dolgozom forgalmi dolgozóként. A minap felfigyeltem egy fiatalemberre aki aktívan videó felvételeket csinált az állomás területén hol a vonatokat hol engem videózott. Mivel engem ez zavart, beszéltem vele h fejezze be. Mire elkezdett okoskodni hogy neki joga van az állomás utasforgalmi részen szavadon videót készíteni magán célre. Igen ám de arra a kérdésre mégis hova készül: hat az ő saját csatornájára készíti az anyagot. Viszont szerintem ez már nem magáncél, hiszen az internetre teszi ki a videó anyagot.

Na most ilyen esetben, én mint forgalmi dolgozó nmit tudok tenni? mert erőszakosan nem léphetnek fel vele szemben, de láthatóan egy okoskodó városi gyerek volt.

De ha odajött volna és megkérdez előtte hogy csinálna pár felvételt ebből és ebből a célból biztos nem szóltam volna érte.

2023. aug. 23. 18:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Le kell vele feküdni.
2023. aug. 23. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem ne foglalkozz vele. Sokan vannak, akik hobbiból fotózzák/videózzák a tömegközlekedési eszközöket, így pl. a vonatokat is. Szabadidejükben ebben élik ki magukat, ez jelenti számukra a szórakozást.

Valószínűleg a vonat videózása a célja, nem az, hogy téged felvegyen. Szóval hacsak nem balesetveszélyesen csinálja, akkor kár ezzel foglalkozni.

2023. aug. 23. 18:33
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Én is szoktam jóseggű fiatal lányokat videozni az utcán, ha meg valaki számonkér, mondom neki h ja nem is vettem észre, a mögötte lévő épületet videoztam mert rajongója vagyok a budapesti lépcsőházaknak vagy tympanonoknak vagy homlokzati szobrocskáknak, ami éppen adódik 🤭🤣🤣
2023. aug. 23. 18:42
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem viaskodtam én vele. De érdekelt a jogi háttér.
2023. aug. 23. 18:47
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
Fuhh, rohadt gáz vagy.
2023. aug. 23. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
35%

nézd meg a TikTok vasúti, pályudvari jeleneteit...azokat mind utasok, vagy unatkozó forgalmisták teszik fel...

Sőt...a vezetőfülkékben saját magukat is videózzák, és akár élőben megy a TikTokra...

2023. aug. 23. 19:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Jah, az 5-ös a 3-asnak ment.
2023. aug. 23. 19:22
 8/13 Justinianus ***** válasza:
0%

"elkezdett okoskodni hogy neki joga van az állomás utasforgalmi részen szavadon videót készíteni magán célra"

Legközelebb kérd meg, hogy idézze a következő mondatot is. :)

"Az utasforgalom számára megnyitott területen a magáncélú fotózáshoz nem kell külön engedély. Csak a felvételen szereplő személyek személyes adatainak védelmére vonatkozó jogszabályokat kell betartani."

Személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, amely alapján az érintett azonosítható, így egy olyan fénykép is személyes adatnak minősül, amelyen az érintett személy szerepel.

Fényképek elkészítése/felhasználása jogszerűen akkor végezhető, amennyiben készítője ahhoz megfelelő jogalappal rendelkezik.

Megfelelő jogalap lehet - mily meglepő -, ha a készítője az érintett személy hozzájárulását kéri.

2023. aug. 24. 02:18
 9/13 anonim ***** válasza:

8:

Akkor a bazilika lépcsöjére ülő baràtnőmről mindaddig nem készíthetek egy fotót, amíg (a) mindenki mást RL nem zavartam a képből, vagy (b) be nem szereztem a beleegyező nyilatkozatukat? Szóban elég?

2023. aug. 24. 02:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
ezt ismerem! én letoltam a gatyámat, és bepucsítottam! azóta nem videóznak!
2023. aug. 25. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!