Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van tele a börtönök...

Miért van tele a börtönök 80%-a kisebbségiekkel?

Figyelt kérdés

Mindenféle előítélet nélkül kérdezem ezt, véleményekre vagyok kíváncsi. 2 börtönbe dolgozó ismerősöm is van, plusz olvasgattam is ebben a témában, és nagyjából mindenhol ehhez közeli számokat írnak/mondanak, plusz voltam már "börtönnyíltnapon" is egyszer, és akkor is hasonló arányokat láttam.

Viszont azért ez egy elég magas és feltünő százalék.

Szerintetek mi lehet ennek az oka?

Illetve sokan ezt letagadják, de miért? Mit lehetne ezzel kezdeni?

Úgy érzem, hogy erről beszélni se lehet, mert egyből rasszistának titulálnak. Nem lepődnék meg ha ezt a kérdést is törölnék.

2023. aug. 22. 19:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Mert ösztönlények.

Alacsony intelligencia.

2023. aug. 22. 19:55
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Mert a jelenlegi kormány felzárkóztatási politikája is csupán eddig tartott, ráadásul kecskére bízták a káposztát.
2023. aug. 22. 19:57
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Mert,van!

'cigány bűnözés'

2023. aug. 22. 20:00
 4/17 anonim ***** válasza:
79%
A szegényebb népesség hajlamosabb a bűnözésre, mert kevesebb a veszteni valójuk.
2023. aug. 22. 20:10
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Képzeld el, hogy a döngölt padlóra születsz, anyukád prosti, bátyád drogfüggő, apukád börtönben van... Nem arról fog szólni a fiatal korod, hogy beosztod a napodat, tanulsz, és jövőt építesz magadnak. Azt se tudod, hogy kell! Helyette egyik napról a másikra túlélés, kortársak között felvágás, védekezés nélküli szex, drogok, stb...
2023. aug. 22. 20:14
 6/17 anonim ***** válasza:
14%

"Képzeld el, hogy a döngölt padlóra születsz, anyukád prosti, bátyád drogfüggő, apukád börtönben van... Nem arról fog szólni a fiatal korod, hogy beosztod a napodat, tanulsz, és jövőt építesz magadnak. Azt se tudod, hogy kell! Helyette egyik napról a másikra túlélés, kortársak között felvágás, védekezés nélküli szex, drogok, stb..."

És tegyük hozzá hogy mindez történelmi, évszázadokon át tartó elnyomás eredménye.

2023. aug. 22. 20:33
 7/17 A kérdező kommentje:

Én teljesen megértem, hogy alapból rossz megítélésük van, és sokkal nehezebb nekik, a fent, általatok említett okok miatt. És ezekkel abszolút egyet is értek. Viszont úgy érzem, hogy általában a helyzetük ennyivel el is van intézve, hogy leegyszerűsítve, nekik most is rossz, és évtizedekkel előtt is az volt. És minden megy tovább.

Viszont elég sok kisebbség él M.o.-n, és ők azok akik a legnagyobb ütemben növekednek létszámilag, és akikkel mindig történik valami. Akik a legrosszabb helyzetben vannak, és arányosan akikkel a börtön is tele van.

Ezek szerintem olyan dolgok, amikről mindenki tud. De miért nem tesz ellene senki? Miért törődik bele mindenki? És most félre ne értsetek, nem azt akarom, hogy akkor vigyük ki egy szigetre őket. Hanem napirendre tenni a helyzetüket, elismerni hogy gond van, és kiokoskodni valamit. Mert se nekik, se a annak az országnak nem jó, ahol kisebbségként élnek.

2023. aug. 22. 20:44
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

Ezt kérlek kifejtenéd bővebben? Nem vagyok ugyanis tisztában a magyarországi cigányság történelmével. Azért kérdezem, mert ez a mondat az amerikai feketékkel való párhuzamra emlékeztet, de nálunk nem volt rabszolgaság meg buszon hátra ültetés meg Ku Klux Klan.

Amennyi ismeretem van a témáról, a cigányok vándornépség volt, akik egyszerű kétkezi szakmákat csináltak (lakatos, kolompár, stb.). Aztán az iparosodás során (főként a szocializmusban?) letelepedtek. Vagy ha már korábban is, a szocializmusban már mindenképp kellett legyen valami alibi munkájuk. Aztán bezártak a gyárak és munkanélküliek lettek, ahogy sokan mások is, például Ózd térségében.

Szóval tényleg nem kötözködésből, de kérlek fejtsd ki bővebben!

2023. aug. 22. 21:21
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

Ezt kellene már felfogni:

Azok nem olyanok, mint mi. Soha nem is lesznek.

2023. aug. 23. 00:52
 10/17 anonim ***** válasza:
21%
Tetszik hogy a rasszista válaszol fel vannak pontozva, a valóságot leíró (ami az elnyomásról szól) pedig le van pontozva. És akkor a sok rasszista hófehérke újra és újra kitermeli azokat az elnyomottakat, akik nem tudnak a társadalom részei lennk majd őket hibáztatja. Zseniális.
2023. aug. 23. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!