Megbüntethetnek?
Bicajjal keltem át a városomban lévő sétálóutcán. Tudni kell, hogy a kerékpár sáv átmegy a sétálón, és egy sorompó alatt. Ezt a sorompót csak kártya nyitja..
Ki szoktam kerülni. De éppen fel volt nyílva, átment előttem egy autó. Át akartam slisszolni utána. Sajnos nagyon gyorsan záródott le a sorompó. Fékeztem, de késő volt. Rámcsapódott. Vagyis a kormányra, majd azonnal felnyílt, de a rajta lévő jelzőtábla letört.
Senki sem látott. De van kamera arrafelé.
Ha kiderítik valahogyan, hogy én miattam esett le az a tábla, akkor megbüntethetnek?
Valaki tudja, hogy ilyenkor mi van? Mire büntetnének?
Igen. Vannak ott üzletek. Jön áru. Meg az ott lakók kártyával felnyitják a sorompót, bemehetnek.
De! A kerékpár sáv ott megy át! A sorompó alatt. Kerülgetni kell.
Okoztál egy közúti balesetet. Ebben a balesetben valakinek anyagi kár keletkezett. Te ekkor szándékosan bízva abban, hogy nem vonnak felelősségre a helyszínt elhagytad.
Igen, megbüntethetnek. Kifizetik veled az okozott kárt, mellé pénzbírság.
Nem tudjuk a helyszínt, helyzetet.
Azt tudjuk, hogy te balesetet csináltál ahonnan elmenekültél. Ez bizony ha kiderül te voltál akkor keményen megvágnak.
És mostanában ilyen elhajtásos témáknál előszeretettel dobják be a felvételt közösségi oldalra, ahol azonositanak.
Azért milyen fura az ember.
Amég bízol benne, hogy a felelősségre vonas elmarad és őszinte vagy addig
“ jelzőtábla letört.”
Onnantól, hogy választ kaptál, hogy a felelősségre vonás az valószínű azonnal megváltoztatod
“ leesett róla a tábla.”
Egyáltalán nem mindegy, hogy leesett vagy letört.
Ha leesett, miért nem álltál meg és tetted vissza?
Ha letört, akkor pedig baleset során anyagi kár keletkezett. Köteles vagy gondoskodni ennek az anyagi karnak
Milyen jelzőtábla volt rajta? Hivatalos KRESZ tábla? Mert az az anyagi káron felül megint problémás.
Valószínűleg a sorompó cég vagy önkormányzati kézben van.
Józsi bácsi ezeréves Suzukiját meghúzzák lehet nem érdekli, de egy cég vagy egyéb szerv az biztos, hogy rendőrt fog hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!