Közterülten való éneklésért tényleg megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
Egy tiktok élő közvetítésben láttam, hogy egy srác énekelgetett debrecen utcáin éjfél körül a bulinegyed környékén, koncertek után. Majd a haverjával találkoztak közterületfelügyelőkkel, akik felszólították hogy hagyja abba a hangoskodást, mert pénzbüntetést szabnak ki rá. Még nagyon sok szórakozóhely nyitva volt, más is zajongott, volt egy alapzaj is. De egészen véletlenül őt szúrták ki. Vajon jogosan kapta a figyelmeztetést a fiatalember?2023. aug. 19. 16:52
1/9 anonim válasza:
Csend rendelet a tik-tokosokra is vonatkozik
2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom megmondani hány decibel erősségel énekelt, de nyilván halkabb volt mint egy ordibálás. A környéken nem láttam lakásokat, többnyire a főtéren voltak. Néhány ember mondta is, hogy jól énekel😄
2023. aug. 19. 16:58
3/9 anonim válasza:
22 óra után csendben kell lenni, hogy ne zavarják a pihenőket.
5/9 A kérdező kommentje:
1 A szórakozóhelyekre nem? Ennek az éneklésnek a többszörös 10-20x zaja szűrődött ki bizonyos szórakozóhelyekről, és az előttük várakozó fiataloktól. Ez péntek késő este/éjjel történt.
2023. aug. 19. 17:04
6/9 anonim válasza:
Nem értem a rinyát, fellebbezéa, és a probléma megoldva.
7/9 anonim válasza:
Örülj neki, hogy nem a rendőrök jöttek, mert ők még elő is állíthatnak. Érted, nem csak a bírság, hanem még reggelig bent fogsz korhadni a fogdán. Az mekkora élmény. Hehe.
8/9 anonim válasza:
Hát ha nem is büntetnek meg, az biztos hogy agyonvernek ilyenért.
9/9 anonim válasza:
“ 22 óra után csendben kell lenni, hogy ne zavarják a pihenőket.”
Itt is nagy a baj a fejbe, na mindegy.
Kérdésre a válaszod nagyon egyszerű.
A közterület felügyeletnek elvileg nem volt igaza, de lehetett volna.
A csendháborítást megtudja valósítani, még ha nem messze egy nála hangosabb dolog is van.
Még pedig mivel nincs rá engedélye.
A szórakozóhely engedéllyel rendelkezik, fizet keményen azért.
Rengeteg példát tudnék hozni, ahol állandó hangos zaj mellett te tudnàl csendháborítást elkövetni.
Ha elolvasod a csendháb tényállását talán megérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!