Milyen jogi lépéseket tehetek, ha a rokonom feltöri a számítógépemet és nézi az adataimat?
Az édesanyám húga azt hiszi, hogy Ő sz*rja a spanyolviaszt, így beleszól mindenbe, átkutatja másnak a cuccait, ilyenek. Egy beteg nő, akiről csak annyit mondok el, hogy szerinte az a helyes gyereknevelés, ha a gyerek nem fogad szót, jól el kell verni és kicseszni az utcára amíg lenyugszik, és akkor vagyok igazi férfi, ha édesanyámnak minden fizetésemet odaadom, és ő szabja meg mit tehetek. 20 éves vagyok.
Gyakran jön azzal, hogy megnézték a számítógépemen lévő adatokat, és tudnak mindent. (A húgom, aki 18 éves is az ő pártján áll.) Erős jelszóval védem a számítógépem, de gondolom a merevlemezt veszik ki, kötik rá másik gépre és megnézik úgy az adatokat, vagy nem tudom, a nagynéném párja informatikus. Mit tehetek? Elegem van, hogy nem hagynak békén. Milyen jogi lépéseket tehetek ez ügyben?
1. lehet, hogy van valami kémszoftver rajta, ami alapján kiderítik a jelszavadat. Ezt le kéne ellenőrízni,
2. lehet jelszóval védeni magát a meghajtót is, és akkor azt más géphez csatlakoztatva se tudják használni, de ha elfelejted a jelszavadat, akkor cseszheted.
Másik megoldás, hogy a dokumentumaidat, stb. külső pendrivera mented és kihúzod, eldugod, ha nem használod, így nincs a gépeden. Persze azt is jelszóval védeném, mármint külön jelszó a penrdivenak, és külön a fájloknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!