Vezetéknév megváltoztatása iránti kérelemnél mi számít olyan indoknak amit figyelembe vesznek?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, meg is kell indokolni, de felteszem a "jelenlegi sosem tetszett" az nem valami valid indok.
Az igazság viszont tenyleg ez. A vezetéknevem gyakran egy bizonyos kisebbség neve szokott lenni ami engem egy sima bemutatkozásánál is feszélyez. Mellesleg apukámnak volt ez a vezeték neve, akihez szintén nem akarok semmilyen fűződést. (Az ok a kérdést illetően mindegy).
Szóval, mi az az indok amit ilyenkor figyelembe vesznek az elbírálásnál?
2023. aug. 12. 10:46
1/2 anonim válasza:
Pl.
Érzelmi alapon változtatok meg, mert apád helyett apád volt az illető.
Amúgy nem veszik szigorúan, csak ne legyen kacifántos vezetéknév.
2/2 anonim válasza:
Amit kifejtettél, az szerintem elég. Hangsúlyozd ki a pszichológiai vonatkozást (komplexus + rossz kapcsolat apáddal) szerintem ez elég kell legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!