Ha édesanyám ad pénzt a jó jegyekért az jó nevelésnek számít szerintetek? Megváltoztathat engem?
!!!!! Azért került ebbe a kategóriába mert az érdekelne,hogy ez miben fog engem "befolyásolni" később !!!!!
Tehát annyi lenne hogy:
Négyesért és ötösért : +1.000 Ft
Hármasért: Matek és szakmai tantárgy esetén +1.000 Ft
Kettesért és egyesért: -1.000 Ft
17 éves fiú vagyok.
Szerintetek ez elkényeztetés,vagy csak jó motiváció?
Eddig bevált.Heti 4.000-5.000 forintot szerzek így,és édesanyám is azt mondja,örömmel költ erre.
Tanultam pénz nélkül is eddig,de ez a legjobb évem a 11-ből.
Szerintetek ez jó vagy rossz?
Húú anyázásokra számítottam meg hogy kis senki vagyok.
Akkor megnyugodtam :)
Ezek szerint nem kifejezetten helytelen amit csinálunk :)
Szerintem kimondottan kedves és önzetlen dolog. :)
Meg, pozitív irányban.. Gondolom azért emiatt még moziváltabb vagy ;)
De rendesek vagytok.
Tényleg megnyugodtam.Ezerrel osztogatom a zöldeket :)
Akkor tényleg nincs ezzel baj :)
Nem dehogy, sőt.
Mondanám hogy követendő példa, de ezt sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak ...
Nálunk is volt ilyen, néha ha úgy tartotta kedvük (:D) kaptam a 4-5 TZ-re pénzt. A bizonyítványnál szintén (5: 5000, 4:3000, 3: -1000).
Nem olyan ritka dolog ez mint ahogy gondolod, a lanyom osztalyaban nagyon sok gyerek kap a jo jegyekert penzt.
En alapvetoen bizonytalan vagyok hogy ez jo nevelesi modszer-e vagy nem, de mivel masok is csinaljak igy mi is csinaljuk.
En viszont azt mondtam hogy nalunk csak a kivalo teljesitmenyert jar penz. Itt 1-6 kozott osztalyoznak, 1es a legjobb. Igy ha 1est hoz haza azert jar egy bizonyos osszeg, mas jegyekert nem.
A penzt nem kapja meg, hanem egy "szamlan" vezetjuk, amibol kolthet amire akar, igy megtanulja a bankszamlahasznalatot is.
utolsó! Ez is jó módszer.
Köszönöm mindenkinek!
Már az, hogy felmerült benned ez a kérdés, azt mutatja, hogy elég tudatos és érett vagy, ez megóvhat attól, ha esetleg káros hatása is lenne a dolognak.
Ettől függetlenül én nem adnék pénzt a fiamnak a jó jegyekért, nem tartom elkényeztetésnek, csak attól félnék, hogy egy idő után elveszti a motiváló erejét. Ha túlságosan hozzászoksz, hogy a jó teljesítményt pénzzel díjazzák, más esetleg nem jelent már elengedő motivációt, illetve, ha bármi okból elmarad a jutalom, az eléggé elveheti a kedved a tanulástól. Igaz, egy munkahelyen is pénzt kapsz majd azért, ha jól teljesítesz, de a családi otthonba kicsit furcsának tartom bevinni ezt a dolgot, mert a családtagok általában nem szokták egymás fáradozásait kifizetni, hanem mindenki megteszi a magáét, hogy jól működjenek a dolgok. De ha tudatában vagy ezeknek a dolgoknak, talán nem veszélyes, amit csináltok. Csak ne hagyd, hogy a pénz határozza meg a gondolkodásodat, pl. ha anyukád nagyon öreg és beteg lesz, ugye nem várhatod majd el tőle, hogy fizessen, amiért törődsz vele? Lehet, hogy nem tetszik majd a válaszom, csak figyelmeztetni akartalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!