Ha édesanyám ad pénzt a jó jegyekért az jó nevelésnek számít szerintetek? Megváltoztathat engem?
!!!!! Azért került ebbe a kategóriába mert az érdekelne,hogy ez miben fog engem "befolyásolni" később !!!!!
Tehát annyi lenne hogy:
Négyesért és ötösért : +1.000 Ft
Hármasért: Matek és szakmai tantárgy esetén +1.000 Ft
Kettesért és egyesért: -1.000 Ft
17 éves fiú vagyok.
Szerintetek ez elkényeztetés,vagy csak jó motiváció?
Eddig bevált.Heti 4.000-5.000 forintot szerzek így,és édesanyám is azt mondja,örömmel költ erre.
Tanultam pénz nélkül is eddig,de ez a legjobb évem a 11-ből.
Szerintetek ez jó vagy rossz?
Az ötlet nem rossz.
Azt nem egészen értem, hogy a hármas miért ér ugyanannyit mint a négyes-ötös?
és az sem mindegy, utána mire költöd az így megkeresett pénzedet?
egyszer - persze ott a határ,ha nincs pénze akkor vagy nem kérem el,vagy később megadja,nem zsarolhatom,az ANYÁM.
Van bennem tisztelet :)
Ment eddig mindenkinek a zöldhullám.
A másik,amit a tiszteletre igaz,anyámnak elmondom mindig hogy mire költöm.Ha azt mondom sörözni megyek azt csinálom,ha cigit akarok belőle venni azt is megmondom (bár a cigi havi 1 alkalom,az nagyon ritka) szóval teljesen egyenes vagyok vele.Ezt szeretik bennem sokan.
Hát, nálunk nem így működik, de azt hiszem most minden motiváció lenne, így ez is. Gondolom innen leszűrhető, hogy szerintem ez motiváló módszer. És nincs is olyan rosszul kitalálva, főleg az a -1000 forint az egyes-kettesért. Ez azért jó, mert nem lustulhatsz el ha megszoktad, hogy "van pénzed", mert kétszer olyan gyorsan elillan.
Amit 7-es írt, az meg szerintem kifejezetten jó módszer.
Hogy a második kérdésre válaszoljak, szerintem alapból nem változtat meg. De ha tényleg ilyen tudatos vagy - más is írta és nekem is annak tűnsz - akkor úgyis észreveszed magadon, ebben az esetben pedig ne félj szólni róla, és kezdeményezni a változtatást. Valahogy. De szerintem ameddig tudod, hogy a tanulás célja nem a pénz, hanem a tudás, addig nem származik gondod ebből a "rendszerből". Persze ezt mint diák gondolom így, egy szülő lehet, hogy kicsit másként lát erre :)
"Igaz, egy munkahelyen is pénzt kapsz majd azért, ha jól teljesítesz, de a családi otthonba kicsit furcsának tartom bevinni ezt a dolgot, mert a családtagok általában nem szokták egymás fáradozásait kifizetni, hanem mindenki megteszi a magáét, hogy jól működjenek a dolgok."
De nem azért kap zsebpénzt, hogy kiviszi a szemetet meg kitakarítja a szobáját, hanem azért, amit a suliban (kvázi a munkahelyén) csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!