Jàr-e rendkívüli szabadsàg, ha az èlettàrsam èdesanyjànak temetèsère megyek?
"Nyilván nem az alap szabit akarja erre áldozni, ha már másoknak jár a két nap PLUSZBAN."
De nyilván nekik azért jár, mert a törvény így rendelkezik. Nekimis járna, ha hazas lenne.
19, igen, el szokták írni a törvényt.
Azért nem írnak élettársat, mert nem akarnak, pont. Élettárs hozzátartozó, élettárs rokonai nem azok.
#19 nincs olyan, hogy biztos csak lemaradt...
A tv. azokat sorolja fel, akiknek a halála esetén jár a pótszabadság.
Az első sorban az élettárs azt jelenti, hogy az élettárs halála esetén jár.
De az élettárs hozzátartozójának halála esetén nem.
19!
De, pontosan fogalmaznak.
Tehat akkor jar, ha
egyenesági rokon hal meg: ez a gyerek, szülő, nagyszülő, dedszulo
egyenes ági rokon házastársa: a gyerekének, anyjának, apjának, nagyszulojenek hazastarsa
örökbefogadott, mostoha- és nevelt gyermek; ez itt totál egyertelmu
örökbefogadó, mostoha- és nevelőszülő; szerintem ez is
házastárs, élettárs; tehát ha a kerdezo elettarsa vagy házastársa halna meg
házastárs egyeneságbeli rokona, testvére;: ha a ferj/feleség anyja, apja, nagyszuloje, gyereke vagy testvere
testvér házastársa: ha a sógora,sogornoje halna meg
Teljesen érthetően és pontosan van megfogalmazva. Ha q kérdező hazas lenne, a második kitetel, tehát házastárs egyenesági rokona vonatkozna ra
Én ezt értem, de nem is véleményeztem hogy jó-e amit szeretne, csak válaszoltam az értetlenkedőknek. Továbbra se értem, hogy ezzel mi rosszat tettem.
27, te amúgy tudsz olvasni????
Az 1-ben ott a testvér. Szó szt a törvényből másolva...
Hol van a testvér?
házastárs, élettárs
egyenesági rokon, illetve egyenesági rokon házastársa (nagyszülő, szülő, gyermek, unoka)
a házastárs egyenesági rokonai, testvérei
örökbefogadott, mostoha- és nevelt gyermek, illetve örökbefogadó, mostoha- és nevelőszülő
testvérek házastársa
29, ott ..
az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér, az élettárs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!