Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülő halálakor jár a...

Nagyszülő halálakor jár a rendkívüli szabadság?

Figyelt kérdés

A munka törvénykönyve szerint?

Sajnos meghalt a nagymamám, és tudom ilyenkor nem a szabadság a legfontosabb, de nekem fontos lenne, mert a hátralévő szabinapjaim már be voltak osztva. Mindenképpen szabit kellene kivennem, 300 km-re lesz a temetés.

Szóval az alapból kapott 21 napomon kívül ilyenkor jár rendkívüli, ugye?

2017. júl. 30. 16:48
1 2
 1/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Igen. 2 nap munkavégzés alóli mentesítés.
2017. júl. 30. 16:52
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Igen, 2 nap jár a temetésre, és készülj úgy, hogy majd kérj másolatot a halotti anyakönyvi kivonatról, nekem tavaly halt meg az anyai nagyapám, megkaptam a 2 napot, és kérték ezt a papírt a munkahelyen.
2017. júl. 30. 16:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #2 mondja: én is jártam ilyen cipőben, másolat a halotti anyakönyvi kivonatról, illetve adott a személyügyis hölgy egy formanyomtatványt, amire beírtam pár adatot, rokonsági fokot, ilyeneket és kész.
2017. júl. 30. 17:04
 4/14 anonim válasza:
97%
Részvétem! :(
2017. júl. 30. 17:42
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ha olyan a munkahelyed, humánusak, a halottit sem kell bemutatnod. Főleg, ha olyan messze lakott a mamád, nem is olyan egyszerű. Nálam nem kellett. Jár, igen!
2017. júl. 30. 18:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem a humánusságon múlik, hogy kell-e a halotti anyakönyvi kivonat, hivatalosan kérik, ha olyan a cég szabályzata, kérik, jogszabályt nem találtam ugyan róla, de talán a kisebb, lazább cégek lehetnek olyanok, hogy nem kell bemutatni. Az én akkori munkáltatóm is humánus volt, ez abban mutatkozott meg, hogy nagyanyám nagyon gyorsan szervezte le a temetést, egy hét sem telt el nagyapám halálától a temetésig (egyik héten csütörtökön meghalt, következő héten kedden már temették, nagyon kevés időm volt szólni a főnöknek), még a következő hétvégét sem várták be, így nem tudott minden hozzátartozó ott lenni, és ha nem lettek volna humánusak, akkor megtehették volna, hogy nem engednek el, hiszen sok helyen rendes szabadnapot sem lehet ilyen rövid időtávra kérni, még hivatalos ügyintézéshez sem, vagy ha meg is adják, húzzák a szájukat. Az a biztos, ha megvan a halotti anyakönyvi kivonat másolata, legfeljebb nincs rá szükség, de nekem is le kellett adni, mert olyan volt a szabályzat, és anyámnak is le kellett adni, mert tőle is kérték a munkahelyén (általános iskola), apámnak csak azért nem volt rá szükség, mert ő már nyugdíjas.

Egyébként részvétem.

2017. júl. 30. 18:15
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Igen, jár.

Dédnagyszülőre is jár, arra is kaptam.

Részvétem.

2017. júl. 30. 18:16
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

6-os! Ez kérdés nem a vita helye, de az Intersnack Magyarország Kft. mond valamit? (Chio). Nem kellett kitöltenem semmit, nem kellett bemutatnom utólag sem semmit.

Igen, velem humánusak voltak. Igaz, apám halt meg, de nem hinném, hogy nagy a különbség ilyen szempontból. Miért írnék mást, ha egyszer így történt?

2017. júl. 30. 18:30
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

Lemaradt: 5-ös voltam. Nem nevezném kis cégnek. Egyébként én sem értem.

Kérdező! Azért az a biztos, hogy ha elutaztok a temetésre 300 km-re, kérj egy másolatot. Sosem lehet tudni, melyik cég milyen.

De hogy jár a rendkívüli szabadság, az biztos!

2017. júl. 30. 18:38
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2017. júl. 30. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!