Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülő halálakor jár a...

Nagyszülő halálakor jár a rendkívüli szabadság?

Figyelt kérdés

A munka törvénykönyve szerint?

Sajnos meghalt a nagymamám, és tudom ilyenkor nem a szabadság a legfontosabb, de nekem fontos lenne, mert a hátralévő szabinapjaim már be voltak osztva. Mindenképpen szabit kellene kivennem, 300 km-re lesz a temetés.

Szóval az alapból kapott 21 napomon kívül ilyenkor jár rendkívüli, ugye?

2017. júl. 30. 16:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

Igen, egyenesági leszármazottak esetében jár a kettő nap.

Részvétem.

2017. júl. 30. 19:00
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
Akkor a Chionál nem követeli meg a cégszabályzat a halotti anyakönyvi kivonat bemutatását. Máshol meg igen, hogy a kérdező milyen cégnél dolgozik, ott megkövetelik-e vagy sem, ezt mi nem tudjuk, de inkább gondoljon rá, hogy legyen meg, mint hogy utólag kelljen ezért rohangálni, és butaságot ne mondjunk neki, csak mert valahol lazábban kezelik.
2017. júl. 30. 19:14
 13/14 anonim ***** válasza:
..bár én nem tudom egy kivonat hol bizonyítja a rokonságot!:)..én is munkaügyes vagyok senki nem kéri számon -max. a főnököm- hogy MIT számfejtek ugyanis az aláírás nélkül érvényes..! Apanapnál szokták odacsatolni a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát de ott az államkincstár is beszáll a költségekbe... :)
2017. júl. 30. 19:19
 14/14 anonim ***** válasza:
13# sehol nem bizonyítja, de nálunk is azt kérték. Férjem is kapott a nagymamám temetése miatt 2 napot.
2017. aug. 12. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!