Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehetek ügyvéd?

Hogy lehetek ügyvéd?

Figyelt kérdés

2023. aug. 7. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha ennyit sem tudsz akkor a fizikai munka a neked való ahol kisebb a felelősség és nem kell annyit gondolkodni.
2023. aug. 7. 17:14
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Elvárások:

Sok iskola, jog ismerete, rohadék jellem, gerincoszlop hiánya.

2023. aug. 7. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez most valami troll kérdés ahol vicces válaszokat vársz, vagy tényleg ennyire életképtelen vagy hogy nem tudod kigooglezni 2 másodperc alatt?
2023. aug. 7. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

"Hogy lehetek ügyvéd?"

Te?

Sehogy!

2023. aug. 7. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Jogi egyetem elvégzése (már itt sokan feladják) - min. 3 év ügyvédjelölti időszak (de itt a legtöben) - sikeres jogi szakvizsga (sokan nem jutnak el idáig) - ügyvédi iroda nyitás (kérvényezni a kamarába a felvételt: felelősségbiztosítás kötése - megfelelő irodahelyiség berendezve - megfelelő ügyfélkör)

Sok sikert!

2023. aug. 7. 17:54
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem felét nem érti.
2023. aug. 7. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha efelé érdeklődsz akkor sikerülni fog a jogi egyetem :)

Akkor nem nehéz egy szak ha te érdeklődsz felé, de természetesen ugyanúgy kell tanulnod és szorgalmas munkát végezned.

2023. aug. 7. 18:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Úgy, hogy kőkeményen szopsz kb. 8 - 10 évet az egyetemmel + ügyvédjelölti léttel + szakvizsgával, utánna meghal egy tehetős rokonod, aki rádhagy annyi zsetont, amiből van annyid, hogy tudsz irodát nyitni és 2 - 3 évig - amíg nem lesznek rendszeres ügyfeleid - el tudod tartani magad, az irodádat...

Utána már "csak" szerencse kell, hogy ez így is maradjon....

2023. aug. 8. 05:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért kell negatív kommenteket írni ha nem tetszik valami akkor lehet menni nem kell leírni köszönöm azoknak akik rendesen tudták segíteni. És hogy a felét nem értem gondolom te sem jutottál el sehova
2023. aug. 9. 18:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó te meg miket írsz ha meghal egy rokonom ember?!
2023. aug. 9. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!