Mennyire "bunkóság" a volt párommal szemben kérni a teljes gyerekfelügyeleti jogot? Mármint hogy én kapjam meg Mennyi idő amíg ez lezajlik?
Ha nincsen ra valóban nyomós okod, akkor ez nem bunkóság, hanem olyan szintű rosszindulat ami már szintiszta gonoszság.
Mert így megfosztanál egy szülőt a gyerekétől.
Egy gyereket pedig egy szülőjétől kizárolag a te önös érdekeid miatt.
Szerencsére van már rengeteg jogvédő szervezet az elidegenítő szülők ellen és rendszeres hogy felfüggesztettet vagy akár letöltendő is kiszabasra kerülhet az elidegenítő a masik szülőtől eltiltó szülőnek.
Mivel ez kiskorú súlyos mentális bántalmazása.
A másik megoldás a pénz.
Ki bírja tovább az ügyvédi költséget 3-4 even keresztül.
Ilyen ügyekben az átlagos ügyvédi órabér 40-45e.
Szóval logikusabb lenne a normalitás.
Megerteni azt, hogy mi a gyerek érdeke és megegyezni.
Felfogni azt, hogy azért mert te haragszol rá nem mérhetsz rá büntetést a gyereken keresztül.
Ahogy ha új partner van a kèpben...az sem lesz soha az igazi szülője, csak mert te ezt akarod plusz így a gyerek is komoly sérüléseket szerez érzelmileg.
semmi ilyesmit nem szeretnék nem akarom eltiltani az apjától
nem vagyok jártas a témában azért kérdeztem.
nem tudtam hogy ez ezt jelenti
Értem.
Apuka az új gyermekjogi törvény értelmében megosztott felügyeletet akar ami a 2hét/2 hét.
Tehat szeretne egyezségre jutni, esze ágában sincs téged kitúrni es erre volt a te gondolatod hogy hetvégi apukát csinálnál belőle cserébe.
Már ez önmagában kemény és szomorú....
Mediátort megpróbálhadtok a per előtt. Magánban.
A mediátor általában vagy egy gyermekvedelmi szakember, vagy pszichológus, aki a realitasokat figyelemben tartva megpróbálja a 2 felet közös nevezőre hozni a gyermek érdekében.
Ha ott sikerül megegyeznetek írasban is.
A megegyezést a bíró 1 targyalás alatt jogerőre emeli és milliókat spóroltok meg az ügyvedi költségen, szakertőkön.
Ami jó ebben hogy az írasod alapján te rugalmasabb vagy nem a szokasos elmebeteg aki akár erőszakkal is megpróbálja az apát kitúrni a gyerek életéből...és ami 90%ban jellemző. De persze ez gyorsan tud változni sajnos.
Ebben az esetben hogy ilyen kicsi a gyerek én azt javasolnám, hogy ovoda kiscsoportig apuka menjen bele a minden hétvege plusz 1 hetköznapba.
3 éves kortól viszont vezessetek be a vagy 1 hét veled 1 apával, vagy 2hét/2hét.
Amit meg írsz, hogy nem akarsz a gyereked nélkül lenni 2 hetet....
Melyik szülő akar?
Apuka se akar.
Kepzeld el neki milye..vagy a gyereknek milyen.
A pénz.
Igazából nem köteles adni pénzt.
Nincs megállapított bírósági döntés gyerektartás fizetéséről és a te kizárólagos felügyeleti jogodról.
Apuka ugyanolyan mértékben gyakorolja a szülői felügyeletet mint te.
Sőt, azt is megteheti hogy megfogja a gyereket és magáhozveszi.
Ha kiküldöd rá a rendőröket igazoltatják és ennyi. Nem vehetik el tőle a gyerekét.
Szóval jelenleg apuka jóhiszeműen jár el.
Jarj el te is.
Közöld vele mi kell a gyereknek ő pedig megveszi.
A megosztott felügyelet egyik alappillére amúgy is, hogy a 2 fél alap szinten együttműködjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!