Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire "bunkóság" a volt...

Mennyire "bunkóság" a volt párommal szemben kérni a teljes gyerekfelügyeleti jogot? Mármint hogy én kapjam meg Mennyi idő amíg ez lezajlik?

Figyelt kérdés
2023. aug. 4. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Ha nincsen ra valóban nyomós okod, akkor ez nem bunkóság, hanem olyan szintű rosszindulat ami már szintiszta gonoszság.

Mert így megfosztanál egy szülőt a gyerekétől.

Egy gyereket pedig egy szülőjétől kizárolag a te önös érdekeid miatt.

Szerencsére van már rengeteg jogvédő szervezet az elidegenítő szülők ellen és rendszeres hogy felfüggesztettet vagy akár letöltendő is kiszabasra kerülhet az elidegenítő a masik szülőtől eltiltó szülőnek.

Mivel ez kiskorú súlyos mentális bántalmazása.

A másik megoldás a pénz.

Ki bírja tovább az ügyvédi költséget 3-4 even keresztül.

Ilyen ügyekben az átlagos ügyvédi órabér 40-45e.

Szóval logikusabb lenne a normalitás.

Megerteni azt, hogy mi a gyerek érdeke és megegyezni.

Felfogni azt, hogy azért mert te haragszol rá nem mérhetsz rá büntetést a gyereken keresztül.

Ahogy ha új partner van a kèpben...az sem lesz soha az igazi szülője, csak mert te ezt akarod plusz így a gyerek is komoly sérüléseket szerez érzelmileg.

2023. aug. 4. 12:21
 2/6 A kérdező kommentje:

semmi ilyesmit nem szeretnék nem akarom eltiltani az apjától

nem vagyok jártas a témában azért kérdeztem.

nem tudtam hogy ez ezt jelenti

2023. aug. 4. 12:37
 3/6 A kérdező kommentje:
akkor hogy lehet kérni azt hogy hétköznap nálam legyeny hétvégén az apjánál? ha akarná látni valamelyik hétköznap abba is bele mennék, csak ő úgy akarná hogy 2 hétig nálam van a gyerek, 2 hétig nála..én nem akarok 2 hetet a 2 éves fiam nélkül lenni
2023. aug. 4. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Legyen*
2023. aug. 4. 12:38
 5/6 A kérdező kommentje:
A gyerektartásra is azt mondta hogy nem fizeti, hanem majd szóljak hogy mi kell a gyereknek és megveszi
2023. aug. 4. 12:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Apuka az új gyermekjogi törvény értelmében megosztott felügyeletet akar ami a 2hét/2 hét.

Tehat szeretne egyezségre jutni, esze ágában sincs téged kitúrni es erre volt a te gondolatod hogy hetvégi apukát csinálnál belőle cserébe.

Már ez önmagában kemény és szomorú....

Mediátort megpróbálhadtok a per előtt. Magánban.

A mediátor általában vagy egy gyermekvedelmi szakember, vagy pszichológus, aki a realitasokat figyelemben tartva megpróbálja a 2 felet közös nevezőre hozni a gyermek érdekében.

Ha ott sikerül megegyeznetek írasban is.

A megegyezést a bíró 1 targyalás alatt jogerőre emeli és milliókat spóroltok meg az ügyvedi költségen, szakertőkön.

Ami jó ebben hogy az írasod alapján te rugalmasabb vagy nem a szokasos elmebeteg aki akár erőszakkal is megpróbálja az apát kitúrni a gyerek életéből...és ami 90%ban jellemző. De persze ez gyorsan tud változni sajnos.

Ebben az esetben hogy ilyen kicsi a gyerek én azt javasolnám, hogy ovoda kiscsoportig apuka menjen bele a minden hétvege plusz 1 hetköznapba.

3 éves kortól viszont vezessetek be a vagy 1 hét veled 1 apával, vagy 2hét/2hét.

Amit meg írsz, hogy nem akarsz a gyereked nélkül lenni 2 hetet....

Melyik szülő akar?

Apuka se akar.

Kepzeld el neki milye..vagy a gyereknek milyen.

A pénz.

Igazából nem köteles adni pénzt.

Nincs megállapított bírósági döntés gyerektartás fizetéséről és a te kizárólagos felügyeleti jogodról.

Apuka ugyanolyan mértékben gyakorolja a szülői felügyeletet mint te.

Sőt, azt is megteheti hogy megfogja a gyereket és magáhozveszi.

Ha kiküldöd rá a rendőröket igazoltatják és ennyi. Nem vehetik el tőle a gyerekét.

Szóval jelenleg apuka jóhiszeműen jár el.

Jarj el te is.

Közöld vele mi kell a gyereknek ő pedig megveszi.

A megosztott felügyelet egyik alappillére amúgy is, hogy a 2 fél alap szinten együttműködjön.

2023. aug. 4. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!