Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag tehetek valamit, ha...

Jogilag tehetek valamit, ha munkahelyen közvetlenül az ablakom alatt van a kijelölt dohányzóhely?

Figyelt kérdés

Az épület első emeletén dolgozok. Közvetlenül az ablak alatt van a munkahely kijelölt dohányzóhelye. Mivel sokan dolgoznak itt és nem mindenki egyszerre megy cigiszünetre, hanem egymás után csapatokban felváltva, ez azt jelenti hogy a 8 órás munkaidőben 6-7 órát fixen jön be az ablakomon a tömény füst.

Köteles vagyok ezt elviselni?

A felettesemnek természetesen jeleztem többször is, de “nem tud mit csinálni”. Sajnos máshova nem igazán tudják rakni a kijelölt dohányzóhelyet, mert van egy kis területű belső udvar (ahol jelenleg van a dohányzó) ott tudnak beállni valamelyik ablak alá, vagy pedig kimennek az utcára, szintén az ablakok alá.

Van megoldás erre? Van valami jogi lehetőségem a dohányfüstmentes beltéri munkavégzésre? Pl lehet az ilyet valahol jelenteni névtelenül, egyáltalán szabályos ez így? (Az ablakok mellett az is gond, hogy közvetlenül a bejárati ajtóban van kijelölve a dohányzó)

2023. aug. 4. 10:59
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Világosan leírtam hogy senki nem akar oxigén nélkül csukott ablaknál dolgozni. Kérlek hagyj már békén ezzel és ne írd le újra és újra. Én is dolgoztam már olyan helyen ahol nem volt nyitható ablak, ott viszont volt profi légcserélő rendszer és légkondi, tök más. (Egyébként meg a lépcsőházból, az ajtón át is jön a füst mivel a bejáratnál cigiznek.)

Ez jó tipp, köszi, bár ki kell derítenem ki az illetékes (az oktatási anyag online lett kiküldve, nem ismerem a munkavédelmist)

Sokunkat zavar.

Nem felejtem el, ezért akarok “külső” megoldást.

2023. aug. 4. 14:06
 22/25 anonim ***** válasza:
60%

"ondhatja azt, hogy "akkor ne nyisd ki az ablakodat, ha éppen akkor valaki ott cigizik..."

Ha ezt mondaná, utána én nyugodtan visszamennék az irodámba, feldobnám a lábam az asztalra, és egész nap csak valami képregényt olvasnék. Aztán mikor a főnök megkérdezi, hogy miért nincs kész a munkám, akkor megmondanám neki, hogy azért nem, követtem az utasítását, és mindig becsuktam az ablakot, amikor dohányfüst jött be az irodába, és kinyitottam, amikor már kezdett kényelmetlenné válni a hőség az irodában. Csakhogy a sok ablaknyitogatás elvitte az egész napomat, így sajnos nem tudtam elvégezni megfelelően a munkámat.

2023. aug. 4. 14:08
 23/25 anonim ***** válasza:

Tedd ezt, kérdező.....

Meglátjuk meddig lesz munkád...

2023. aug. 4. 14:34
 24/25 anonim ***** válasza:
Megtilthatná a dohányzást, és az ebből adódó munkakerülést, ha akarná... (mondjuk 30 napos határidővel a felmondások miatt). Én inkább keresnék másik munkahelyet.
2023. aug. 6. 09:27
 25/25 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom van - e értelme emiatt másik munkahelyet keresni...

F@szfejek mindenhol vannak.... ha nem a dohányzás miatt, akkor más az ok....

Azért még mindig többségben vannak a nemdohányzók a munkahelyen, így azért meg lehet oldani a nemdohányzók igényét is arra, hogy ne kelljen a cigifüstöt szívniuk.... mint tudjuk, a passzív dohányzás még károsabb...

2023. aug. 6. 09:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!