Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megváltoztathatom a gyermekem...

Megváltoztathatom a gyermekem vezeték nevét?

Figyelt kérdés
Egy éve váltam el.A kizárólagos felügyeleti jog az enyém.Apuka nem látogatja.Ugy tett a fiam 11 éves, hogy nem szereti a vezeték nevét!Megváltoztathatom neki az én (anyuka) vezetéknevére?

2023. júl. 31. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyakönyvi hivatalban biztos tudjak. Hívd fel őket!
2023. júl. 31. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője kérheti. Kiskorú gyermek névváltoztatásához mindkét szülő hozzájárulása szükséges, kivéve, ha a gyermek sorsát érintő lényeges kérdések közé tartozó névváltoztatás tekintetében a szülői felügyeleti jogot kizárólag a

kérelmet benyújtó szülő gyakorolja. Ha a bíróság a másik szülő szülői felügyeleti jogát megszüntette vagy a gyermek sorsát érintő lényeges kérdések vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogát korlátozta vagy megvonta, a névváltoztatási kérelemhez a jogerős bírósági döntés másolatát csatolni

szükséges. "

[link]

2023. júl. 31. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
25%

Most a vezeték, vagy a gyerek nevét akarod megváltoztatni?

A vezetéknevet egybe írjuk.

Szóval van egy rossz hírem: a hivetalban sok papír van írással, és írni is kell rá.

Nem analfabétáknak való.

2023. júl. 31. 15:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Oké utolsó, akkor nem neked való ez világos.
2023. júl. 31. 16:00
 5/9 anonim ***** válasza:
16%

Telefonon ki lehet kapcsolni a javítást. Persze iskolázatlan kanapékrálynőknek nem ajánlott.

Nyilván mindenki magából indul ki, van aki a kanapén keresi a kenyerét, nyilván abból indul ki, hogy a másik is. 😁

Mint mondtam, okos ember tanul belőle, ha kijavítják. Neked csak birkázásra futja.

Azért ugye nem dohányzol?

2023. júl. 31. 17:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem nem dohányzom,és nem is a kanapén keresem a kenyerem.Te meg gondolom abból "élsz" iskolázottan 🤣,hogy ülsz a kanapén és nézegeted ki írt "nem helyesen" és figyelmezteted, hogy héé ezt egybe írtad és külön kell,vagy hóó ezt külön írtad és egybe kell 😆..szánalmas de köszi senki nem vevő az okoskodásodra 😉pláne én nem.
2023. júl. 31. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Az örvendetes, hogy nem dohányzol. Még meggyulladna a szalma a fejedben. Kár lenne.

Az azért erõs kifejezés, hogy „gondolod“. 🤗

2023. júl. 31. 23:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy hivatalnak írják helyesen és nem hivetalnak!!!Az írást még te is gyakorolhatod "kedves" analfabéta sorstársam! 😊
2023. aug. 1. 00:50
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"hatökör vagy,vagy csak a ragozás nem megy??"

Művelődj szöszi:

[link]

"Amúgy meg te vagy szánalmas,hogy egy egyszerű kérdésben a hibát kerested és neveztél anafabétának."

Pontosan ezt írtam: "Nem analfabétáknak való."

Akinek nem inge ne vegye magára. Te magadra vetted, ezek szerint nem véletlenül.

Vagy hazudsz és rosszindulatú vagy, vagy tényleg nem érted, mit ítam.

2023. aug. 1. 09:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!