Megváltoztathatom a gyermekem vezeték nevét?
"Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője kérheti. Kiskorú gyermek névváltoztatásához mindkét szülő hozzájárulása szükséges, kivéve, ha a gyermek sorsát érintő lényeges kérdések közé tartozó névváltoztatás tekintetében a szülői felügyeleti jogot kizárólag a
kérelmet benyújtó szülő gyakorolja. Ha a bíróság a másik szülő szülői felügyeleti jogát megszüntette vagy a gyermek sorsát érintő lényeges kérdések vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogát korlátozta vagy megvonta, a névváltoztatási kérelemhez a jogerős bírósági döntés másolatát csatolni
szükséges. "
Most a vezeték, vagy a gyerek nevét akarod megváltoztatni?
A vezetéknevet egybe írjuk.
Szóval van egy rossz hírem: a hivetalban sok papír van írással, és írni is kell rá.
Nem analfabétáknak való.
Telefonon ki lehet kapcsolni a javítást. Persze iskolázatlan kanapékrálynőknek nem ajánlott.
Nyilván mindenki magából indul ki, van aki a kanapén keresi a kenyerét, nyilván abból indul ki, hogy a másik is. 😁
Mint mondtam, okos ember tanul belőle, ha kijavítják. Neked csak birkázásra futja.
Azért ugye nem dohányzol?
Az örvendetes, hogy nem dohányzol. Még meggyulladna a szalma a fejedben. Kár lenne.
Az azért erõs kifejezés, hogy „gondolod“. 🤗
"hatökör vagy,vagy csak a ragozás nem megy??"
Művelődj szöszi:
"Amúgy meg te vagy szánalmas,hogy egy egyszerű kérdésben a hibát kerested és neveztél anafabétának."
Pontosan ezt írtam: "Nem analfabétáknak való."
Akinek nem inge ne vegye magára. Te magadra vetted, ezek szerint nem véletlenül.
Vagy hazudsz és rosszindulatú vagy, vagy tényleg nem érted, mit ítam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!