Hétfőn rendeltem a király utca 69. egy kis üzletből saját feliratú pólókat. Két darabot rendeltem de az egyikre a képet nem tudták rányomtatni a saját nyomiságuk miatt. Amikor személyesen ott jártam akkor ki is fizettem,de már gyanús volt nem előleget kértek hanem full összeget. Majd egy óra elteltével emailben lemondtuk mert ajándékba lett volna egyel meg mit kezdjünk,majd másik normális vállalkozónál megcsináltatjuk,gondoltuk. Erre emberünk vissza emailezett,hogy ő már a részét ebből az összegből leveszi és valami maradékot ad csak vissza. Mondom ez beteg ember? Ezelött egy órával fizettem ki,van még a neten is elállási jogom a vásárlástól. Mindez hétfőn volt még mindig nem dőlt el a dolog egyik irányba,én nem akarok már ezekkel bajlodni,a fogyasztó védelemhez akarok fordulni. Igaz a pénz átvételről egy kézzel firkantott kis nyugtát adtak,boltban ahol már mindenhol online pénztárgép van. Lehet nem is igazi a számla. Erősen gyanús. Azóta hála ég megcsinálta egy normális kis vállalkozás mindkét pólót,amit ezek a nyomorultak nem voltak képesek. A lényeg hogy ami pénzt elakarnak lopni tőlem hogyan tudom visszaszerezni? Ja,be is nyögte gyorsban hogy jövöhéttől szabin van,forró a talaj a lába altt. :-) Egyedül a számla van kézzel irva,se termék se pénz. Mit csináljak? Menjek oda személyesen és ha nem adják a pénzem hivjam ki a rendördéget?
Utólag okos vagyok hogy gyanúsan lepukkant egy kis 3 nm-es helységből van ez a kupi nyitva,érdemes benézni aki arra jár. Ezek lehet ebből élnek? Mindenkitől lehuznak 5-10 ezer forintot mert hogy azzal senki nem megy biróságra?
2023. júl. 26. 21:02
2/14 anonim válasza:
Sehogy, miért kéne visszaadnia bármit is? Mondta bárki, hogy fizetés után lemondhatod?
2023. júl. 26. 21:03
3/14 A kérdező kommentje:
Nemár akkor nyitok egy boltot és szedem a pénzt és semmit nem adok,ezt rosszul tudod. Van a webáruházakban is elállási jog,látom te még soha nem vásároltál. 3 nap szokott lenni
2023. júl. 26. 21:05
4/14 A kérdező kommentje:
de ha igazad van akkor nyitok egy ilyen üzletet,de kétlem hogy igy lehet a vásárlókat megkárositani,amugy nem az összeg érdekel mert költsék patikára,csak ez azért gusztustalan.
Ezt találtam. Hagy vizsgálgassák őket,erős a gyanúm hogy illegálisan müködnek,hol van ma már papir nyugta? A virág boltos is a multkor elektronikus pénztárgépes volt,max a szotyi árus ad ilyen papirt.
2023. júl. 26. 21:10
7/14 A kérdező kommentje:
és a nem webáruházban mások a vásárloi jogok? Ott ellenszolgáltatás nélkül lehet pénzt szedni? Ha valóban igy van tényleg nyitok egy ilyet és eléldegélek ingyen. De holnap megkérdezem a fogyasztovédelmet,szerintem nem ezt fogják mondani.
2023. júl. 26. 21:12
8/14 A kérdező kommentje:
---Mondta bárki, hogy fizetés után lemondhatod?---
Ezt nem ők döntik el. Be is ba..na ha ezt minden bolt maga döntené el. Itt egyszerű a panasz. Se termék se pénz,nem is zavaros a dolog. Vagy támogassam a csöveseket mert nem megy a bolt,nem vagyok én vöröskereszt.
2023. júl. 26. 21:16
9/14 DK-s válasza:
Szerintem lépj tovább.
Ha mégsem akarod annyiban hagyni, és amit nyugtának nevezel az tényleg az, akkor viszont jó eséllyel annak segítségével megszívathatod őket a fogyasztóvédelmen keresztül. Ugyanis a nyugta szigorú számadású, tehát a rajta lévő sorszám a vállalkozóhoz van kapcsolva a rendszerben. Nem tudja tagadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!