Mit kapok bolti lopásért? Egy doboz fagyiról van szó
Szombaton a falusi kisboltból elvettem egy doboz fagyit, az egyik vevő meglátott és szólt az eladónak, visszanézték a kamerát és látták a tettet.
Ma voltam szintén ott vásárolni és mondta az eladó hogy mi volt. Persze szégyellem magamat és kifizettem az árát. Félek már utcára kimenni és félek elmenni abba a boltba, félek hogy nézni fognak merre megyek vagy mindenki előtt meg kell mutatnom a táskámat hogy nem e loptam.
Nagyon szégyellem magamat, nem volt pénzem és úgy megkívántam, nagyon bánom. Mire számíthatok?
Tanulság: ha már lopásra vetemedsz, akkor ne a közvetlen környezetedben tedd...
Nagyban függ attól, hogy milyen a falu közössége. Jobb helyeken összetartó. Ha híre megy, hogy lopós vagy, ki fognak utálni mindenhonnan. Az egy dolog, hogy utólag kifizetted, de ha nem buktál volna le, nem tetted volna.
A bizalmat a legnehezebb megszerezni és a legkönnyebb eljátszani.
Én már loptam 50k alatt is, felett is.
50 ezer alatt rosszabb lopni, afelett jobb.
Megmondom miért. Loptam egyszer egy 8 ezres parfümöt, lebuktam a kijáratnál, hívták a rendőrséget, akik bevittek és szabálysértés miatt meghallgattak, két napig fogdán voltam bezárva, majd bíróságra vittek és 7500 forint pénzbírsággal sujtott a bíróság, amit nem kellett befizetni, mert a két nap fogdán ülésemmel leróttnak minösült.
Évek múlva a strandról elloptam 300 ezer forintot, majd egy hónap múlva jött a levél, hogy be kell menni gyanúsítottként. Bementem meghallgattak, ujjnyomat, fotó készült, majd viszlát elengedtek, nem tette fogdára. Egy év múlva a bíróságra kellett menni, az pedig 8 hó börtön 1 évre felfüggesztve, azaz felfüggesztettet kaptam. Utóbbi ügyben egy másodpercre nem láttam fogdát.
Tehát piti lopásért 50k alatt, szabálysértés, lezárnak fogdára, mert gyorsítottba akarják az ügyet, nagyobb lopásért nem zárnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!