Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kapok bolti lopásért? Egy...

Mit kapok bolti lopásért? Egy doboz fagyiról van szó

Figyelt kérdés

Szombaton a falusi kisboltból elvettem egy doboz fagyit, az egyik vevő meglátott és szólt az eladónak, visszanézték a kamerát és látták a tettet.

Ma voltam szintén ott vásárolni és mondta az eladó hogy mi volt. Persze szégyellem magamat és kifizettem az árát. Félek már utcára kimenni és félek elmenni abba a boltba, félek hogy nézni fognak merre megyek vagy mindenki előtt meg kell mutatnom a táskámat hogy nem e loptam.

Nagyon szégyellem magamat, nem volt pénzem és úgy megkívántam, nagyon bánom. Mire számíthatok?

2023. júl. 24. 14:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
34%

Ne szégyelld magad, elkövettél egy hibát, megbántad, nem vagy rossz ember.

Feltételezem rólad hogy gyerek vagy, az árat visszafizetted, nem lesz semmi baj.

Teljesen természetes hogy te vágytál valamire, csak ezt irányítanod is meg kell tanulni. Jobbulást:)

2023. júl. 24. 14:59
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha lerendeztétek az árát utólag, akkor más következménye már aligha lesz. Esetleg annyi, hogy ha ott vásárolsz a közeljövőben, esélyes hogy fokozottabban figyelnek majd rád.
2023. júl. 24. 15:08
 3/18 anonim ***** válasza:
10%
+ év fegyház. Ott rontottad el, hogy fagyit és nem közpénzt, vagy állami tulajdont loptál sok milliárd forint értékben, mert akkor egy ejnye-bejnyével megúsznád, persze, ha az nem egy főelvtárs útját keresztezi.
2023. júl. 24. 15:08
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha akkor nem jelentettek fel, amikor észrevették, akkor most már nem fognak. Ha elfogadták tőled a pénzt, akkor valószínűleg nem lesz már folytatása.

Téged most a lelkiismereted büntet, és ez így is van rendjén.

De azért nem kell félned kimenni az utcára, vagy éppen ebbe a boltba bemenned. Lehet, hogy egy darabig bizalmatlanok lesznek veled, esetleg a táskádat időnként átnézik, ha gyanúsnak találnak, de ha ezután mindig becsületesen viselkedsz, akkor idővel elhalványul ennek az emléke, és mindenki ugyanúgy vagy szinte ugyanúgy fog veled viselkedni, mint az eset előtt. Ezt az átmeneti időt el kell viselned. Fogd fel úgy, mint az eset jogos büntetését és maradjon örök tanulság, hogy soha többé ilyet ne csinálj.

Én 13 évesen egyszer blicceltem a buszon, mikor elkapott az ellenőr. Nem lakóhelyemen voltam, hanem idegen városban, a szélén laktunk, oda autóval vittek el, és mikor először mentünk be a városba, nem volt még jegyünk. Azért bántott ez különösen, mert induláskor egyedül én problémáztam azon, mi van, ha jön az ellenőr (akkor még nem kellett a sofőrnél felszállni, és előtte mutatni a bérletet vagy lyukasztani a jegyet, és nem is lehetett a sofőrnél jegyet venni). Aztán társaim pont még le tudtak szállni, mikor jött az ellenőr, engem meg már megfogott. Én akkor fogadtam meg, hogy soha többé életemben nem hagyom magam rábeszélni szabálytalanságra, ha én azt akkor nem akarnám megtenni. 50 éves vagyok, soha azóta nem blicceltem és most is emlékszem az esetre. De ettől nem érzem rossz embernek magam, csak egy olyannak, aki csinált egy kis h..lyeséget kamaszként, aztán tanult belőle.

Fogd fel te is így!

2023. júl. 24. 15:15
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem kötelezhet a táskád mutogatására.. járj másik üzletbe..
2023. júl. 24. 15:20
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
5ös dehogyisnem kötelezheti hiszen bűncselekményt követett el.
2023. júl. 24. 15:31
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Semmit. 50 ezer Ft alatt szabad lopni.
2023. júl. 24. 15:33
 8/18 anonim ***** válasza:
6%
Meg milliárdos tétel felett.
2023. júl. 24. 15:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kötelezhet a táskád mutogatására.. járj másik üzletbe"

Maximum olyan értelemben nem, hogy nem nyittathatja ki erőszakkal. De minden további nélkül felszólíthat a táskád tartalmának megmutatására, ha úgy véli, fennáll a lopás gyanúja. Ha meg ezt megtagadod, rendőrt hívhat.

2023. júl. 24. 15:40
 10/18 Micimacko67 ***** válasza:
73%
#7, ezt a marhaságot hol az anyádba hallottad? Azzal tisztában vagy te félig ütődött, hogy amit a hozzád hasonlók ellopnak a boltokból azt a dolgozókkal kifizettetik a leltárhiányt miatt! Te nem a boltot lopod meg, hanem egy másik embert!
2023. júl. 24. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!