Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kocsmában vagy szórakozóhel...

Ha kocsmában vagy szórakozóhelyen belémkötnek, akkor hívhatom a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk szimplán belémkötnek, és úgy néz ki, esélyes, hogy verekedés lesz a dologból. Esetleg megfenyegetnek, hogy ha egyszer kimegyek a helyről, az utcán elintéznek. Ilyenkor jogom van rendőrt hívni?

2023. júl. 16. 13:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Szomorú...
febr. 2. 12:07
 22/27 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Hogyne hívhatnád!

Ki is mennek (közrendvédelemnek ez a dolga....).

Míg járőr voltam, naponta hívtak minket ilyen esetekhez, ki is mentünk a társammal....

Mióta nyomozó vagyok, ez már máshogy néz ki...

febr. 3. 05:05
 23/27 anonim ***** válasza:
Hívhatod, lehet, hogy ki is mennek. De abba a kocsmába a helyedben nem mennék egy ideig.
febr. 3. 11:14
 24/27 A kérdező kommentje:
23: És ugyan miért? Akire egyszer rendőr lett hívva, az nagy valószínűséggel nem fog ott még egyszer balhézni, sőt jóllehet be sem engedik többé.
febr. 3. 11:33
 25/27 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Kitiltani valakit valahonnan kizárólag hatósági eljárás eredményeképp, határozattal (ítélettel) lehet.

Ha enélkül tiltanak ki valakit, akkor az a magatartás a személyiségi jogokat (tartózkodási hely megválasztásának szabadsága) sérti.

Az egy más kérdés, hogy nem látják szívesen az ilyen embert és bánhatnak vele olyan módon, aminek egyértelmű üzenete, hogy húzzon a f@szba onnan.

Na ez viszont nem tilos.

febr. 4. 15:49
 26/27 A kérdező kommentje:

25: Pedig én láttam már ilyet. Volt, hogy beültem egy kocsmába egy sörre, egyszer csak bejött egy fickó, akire a csaposnő rögtön rászólt, hogy emlékeztetné, hogy a múltkori balhékor abban maradtak, hogy nem jön be többet, jó lenne ha távozna. Vegül elment.

Olyat pedig már többször is, hogy diszkóban a kidobók az ajtóban mondták valakinek, hogy már fordulhat is, mert többet oda be nem megy.

febr. 4. 16:07
 27/27 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ettől még simán lehetett kitiltási határozat is!

Csak max.Te nem láttad.....

febr. 10. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!