Ha kocsmában vagy szórakozóhelyen belémkötnek, akkor hívhatom a rendőrséget?
Kérdező!
Hogyne hívhatnád!
Ki is mennek (közrendvédelemnek ez a dolga....).
Míg járőr voltam, naponta hívtak minket ilyen esetekhez, ki is mentünk a társammal....
Mióta nyomozó vagyok, ez már máshogy néz ki...
Kérdező!
Kitiltani valakit valahonnan kizárólag hatósági eljárás eredményeképp, határozattal (ítélettel) lehet.
Ha enélkül tiltanak ki valakit, akkor az a magatartás a személyiségi jogokat (tartózkodási hely megválasztásának szabadsága) sérti.
Az egy más kérdés, hogy nem látják szívesen az ilyen embert és bánhatnak vele olyan módon, aminek egyértelmű üzenete, hogy húzzon a f@szba onnan.
Na ez viszont nem tilos.
25: Pedig én láttam már ilyet. Volt, hogy beültem egy kocsmába egy sörre, egyszer csak bejött egy fickó, akire a csaposnő rögtön rászólt, hogy emlékeztetné, hogy a múltkori balhékor abban maradtak, hogy nem jön be többet, jó lenne ha távozna. Vegül elment.
Olyat pedig már többször is, hogy diszkóban a kidobók az ajtóban mondták valakinek, hogy már fordulhat is, mert többet oda be nem megy.
Kérdező!
Ettől még simán lehetett kitiltási határozat is!
Csak max.Te nem láttad.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!