Ha egy adott szórakozóhelyből "ki vagyok tiltva", akkor
megállhatok a hely előtt?
Figyelt kérdés
Tegnap történt velem egy eset, miszerint kint álltam egy szórakozóhely előtt, erre kijött a kidobó, hogy menjek el innen, mert bentről ezt az utasítást kapta. Megkérdeztem, hogy meddig kell elmenjek, erre azt mondta, hogy "ameddig tart a hely területe". Ez kimerült abban, hogy arrébb tessékelt kb 3 métert, mert ott már nem a szórakozóhely előtt álltam, hanem a mellette lévő épület előtt. Megkérdeztem, hogy itt már jó? Azt mondta, hogy igen. Mondom fasza. Jogi végzés arról, hogy ki vagyok tiltva a szórakozóhelyről nincsen, csupán a tulaj haragszik rám, mert egyszer a testvérei megvertek egy embert, és ellenük vallottam mikor arra került a sor. Szerintem a személyi szabadságjogomban lettem korlátozva, de nem vagyok túl otthonos a jogban. Nektek mi a véleményetek?
Személyi szabadságról azért nincs szó. Mint ahogy ki szokták írni, hogy a hely x méteres körzetében tilos a dohányzás, így vsz. megteheti, hogy azt is megszabja, ki tartózkodhat ezen körzeten belül (ez természetesen a szórakozóhely előtti elhaladásra nem vonatkozhat).
2021. dec. 12. 15:06
3/17 anonim válasza:
Én is ki vagyok tiltva jó pár szórakozóhelyről de ilyenről még nem hallottam hogy előtte nem lehet gyalogolni vagy megállni!
2021. dec. 12. 15:40
4/17 A kérdező kommentje:
#1 Vagy örüljön a kidobó, hogy nekik vannak még?
#2 Az más azt törvény szabályozza. Itt nincs bírósági végzés sem a kitiltasomrol.
2021. dec. 12. 15:53
5/17 anonim válasza:
"2 Az más azt törvény szabályozza. Itt nincs bírósági végzés sem a kitiltasomrol."
Szerinted bírósági végzés kell, hogy kitiltson a saját tulajdonát képező helyről?
Az övé a hely, eldöntheti, hogy beenged-e.
Vagy szerinted én bemehetek a te házadba, amég nincs bírósági végzés, hogy kivagyok tiltva?
2021. dec. 12. 21:41
6/17 A kérdező kommentje:
A ház meg a szórakozóhely marhára nem ugyanabba a kategóriába esik. Illetve amúgy is csak bérli a helyet.
2021. dec. 13. 21:04
7/17 anonim válasza:
Fingod sincs a jogokról, kérdezel valamit és többen elmondták, hogy nincs igazad.
Te ezt nem fogadod el, akkor miért kérdezed meg?
2021. dec. 14. 08:34
8/17 A kérdező kommentje:
Mert gondoltam olyan emberek fognak tanácsot adni, akiknek a logikájukban nem találok kapásból f@szsagot. Egy lapon említeni egy nyilvános szórakozóhelyet egy saját lakással azért durva.
2021. dec. 16. 06:50
9/17 anonim válasza:
Mondod te, hogy f@szság úgy, hogy szerinted
"Szerintem a személyi szabadságjogomban lettem korlátozva,"
" Az más azt törvény szabályozza. Itt nincs bírósági végzés sem a kitiltasomrol."
😂😂 Ekkora marhaságokat csak direkt lehet irni.
Mindegy, semmi értelme veled beszélgetni, bár nem értem miért teszel fel kérdést, ha nem fogadod el senki válaszát.
2021. dec. 16. 09:37
10/17 A kérdező kommentje:
Te figyelj már ide te 2 bites ostoba g€ci. A dohányzásról törvény rendelkezik, hogy nem lehet 5 méteres körzetben belül semmilyen nyilvános bejáratnál. Másik része meg az, hogy a saját házad lakhelsnek szolgál, ez pedig egy nyilvános szórakozóhely, ahova amúgy akárki bemehetne. A járdát szerinted megvette a bérlő ? Vagy ilyenkor mi megy át abban a sötét lukban ami a koponyádban van? Nem a hozzád hasonló Istenverte baromok véleményére voltam kíváncsi, hanem egy jogászéra mondjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!