Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A cigányok próbálnak kedvesked...

A cigányok próbálnak kedveskedni az idős nagyszüleimenk, már pénz is próbáltak kérni, a hazra fáj a foguk?

Figyelt kérdés
Mint már írtam, idősek. Egy szép, nagy házban laknak. A szomszéd házat valahogy megszerezték maguknak, alapítványi kézből. Volt rá példa hogy majdnem kinyírtak egy utcabelit, mert nekik állt feljebb h meglopták. Bajos cigányok ezek is. Annak idején egy rokont is kiforgattak a házából. Most attól tartunk, az ő tulajdonukra fáj a foguk. Kedveskednek, hízelegnek néha napján, most pedig próbáltak X forintot kuncsorogni, valami papírt mutogatva. Persze nem kaptak. Attól tartunk hogy ki akarják forgatni őket. Nem tudok reggeltől estig figyelni rájuk, egyebként korukhoz képes jól vannak, csak hát olyanok mint az öregek tudjátok, nem biztos hogy mindig feltételezik h valaki ártani akar nekik. Meg elfelejtenek dolgokat néha. A papírozás is mindig várat magára, hogy legalább be legyenek védve általunk. Valahogy megszerzik az aláírást, és ki is forgathatják őket mindenből, mint anno a rokont... Mégis mit lehetne tenni??!! Gondoltam rá h megbeszélem velük h kamerát tennék fel ide oda a ház köré.

2023. júl. 14. 20:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Vedd rá őket, hogy ajándékozzák nektek a házat, holtig tartó haszonélvezeti joggal, persze csak ha amúgy is ti volnátok az örökösök.

#10: Ha csak nem valami nagyon jól képzett kutya akkor megmérgezik. Idős nagyszülők biztos, hogy nem tudnának kezelni komolyabb kutyákat.

2023. júl. 14. 23:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Puhítják őket, gyenge pontokat keresnek hogy lecsaphassanak.
2023. júl. 14. 23:56
 13/18 DK-s ***** válasza:
88%

#11-nek:

Amint megmérgezték, magabiztosan lehet komolyabb eszközökkel is élni. Tudható hogy mire megy ki a játék.

Én persze pontosan tudom, de a kérdezőnek ez megfelelő eszköz a meggyőződéshez.

Én tudnám kezelni a helyzetet mert gyakorlatilag cigányok közt nőttem fel, de a kérdezőnek, szerintem, ez nem fog menni. Ha a nagyszülők óvása a cél, akkor mindenképp beszélni kell velük, hogy teljesen zárkózzanak el a cigókkal való kapcsolattól. Ha az a fajta amelyikre tippelek, akkor ez erőszakosságot fog kiváltani belőlük, ami felnyitja a nagyszülők szemét is.

Én az első konfrontálódást követően, hiába vagyok DK-s, hívnám a Magyar Gárdát.

Sárkány ellen sárkányfű, cigány ellen bőrfejű.

2023. júl. 15. 00:01
 14/18 DK-s ***** válasza:
84%
Vagy egy sötét éjszaka megkínálnám őket egy Orosz koktéllal.
2023. júl. 15. 00:02
 15/18 zlaci1 ***** válasza:
100%

A kapcsolat általában kedveskedéssel kezdődik, aztán egy kis kölcsönt kérnek a gyereküknek karácsonyi ajándékra, amit persze nem adnak meg soha...és így tovább. Jogos az aggodalmad, mert nagyon sokan élnek nagyon jól ilyen trükkökkel.

Önkormányzatoknál osztogatnak segélyhívó telefont. Én beszélnék erről a képviselővel. Ez jó lenne akkor is, ha bármi más miatt segítségre van szükségük.

A másik az, hogy irassák rád, vagy a szüleidre a házat. Ld. 11

2023. júl. 15. 09:22
 16/18 DK-s ***** válasza:
73%

zlaci1-nek:

Sajnos ez "éles" helyzet, komoly veszélyforrással!

Nincs helye t'ketlenkedésnek, segélyhívóval való pepecselésnek, képviselővel való szórakozásnak, mert az idő ellene dogozik! Ha baj történik, akkor mire megy vele, ha arra hivatkozik hogy ő megpróbált cselekedni?!

Próbálkozni a kutyák szoktak! CSELEKEDNI kell!

És mivel a delikvensek "támadnak", és egy konfliktusban csak védekezve nem lehet győzni, ezért támadni kell.

Szerintem a fentiek teljesen logikusak, de szívesen meghallgatom, ha cáfolni tudod. ;)

Az egyetlen konfliktus-kerülő megoldás az átiratás.

2023. júl. 15. 09:58
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
18-as hozzászólónak igaza van. Nem is értem, hogy családtagként miért nem cselekszel? Ki az aki hagyja elveszni a családi vagyont, ha tehet érte. Arról nem is beszélve, hogy a szüleidről van szó. Akiket akár meg is félemlíthetnek.
2023. júl. 15. 10:03
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Épp ez az hogy most derült fény a dolgokra és cselekedni akarok..
2023. júl. 15. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!