Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szexuális kapcsolat létesítése...

Szexuális kapcsolat létesítése esetén ha egy felnot és egy kiskorú létesít kapcsolatot A felnot felelőssége meggyőződni arról hogy 14 eletevet betoltotte a másik ? Mi történik ha 1 2 évet hazudik a kiskorú ez a felnot felelőssége?

Figyelt kérdés

Ha ilyen rizikós helyzet van el kéne kérni a kiskoru valamilyen dokumentumat? Ezt várja el a hatóság?

Vagy ha bebizonyosodik hogy a kiskorú hazudott akor nem történhet jogi probléma?

2023. júl. 13. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%

nézd, ha 18. életévét betöltött, felnőtt emberként felmerül benned, hogy talán nem elég idős ahhoz, hogy lefeküdj vele, akkor ne tedd. ez azért nem olyan bonyolult.

ha meg direkt az izgat, hogy minél fiatalabb, de nem akarsz börtönbe kerülni, akkor igenis kérd el az igazolványát.

az általad felvetett kérdések csak jogosak, ha agyatlanul, lyuk-lyuk csak a körítése más módon viselkedsz, de akkor meg is érdemled.

a törvényt egyébként ebben az esetben nem érdekli, hogy te mit tudtál, vagy hittél, csak a dátum.

2023. júl. 13. 12:02
 2/11 anonim ***** válasza:
*csak akkor
2023. júl. 13. 12:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Azért ha én nemtudtam hogy 13 a csaj mert azt mondja 15 akor én bűnös vagyok ? Ennyire merev a szabály? Szerintem aligha .

És ha neten történik az ismerkedes bizonyíték is van hogy azt írta a lány vagyis félre vezete a másikat

Akor honnan lehetne tudni ki hány éves.

2023. júl. 13. 12:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Érdekes a jognak ezzen területe szerintem
2023. júl. 13. 12:43
 5/11 Justinianus ***** válasza:

"a törvényt egyébként ebben az esetben nem érdekli, hogy te mit tudtál, vagy hittél, csak a dátum."

De bizony, hogy érdekli. Ez a ténybeli tévedés: ha az elkövető a körülmények alapján abban a téves feltevésben volt, hogy a partnere a 14. életévét betöltötte (mert pl. ezt mondta neki és annak megfelelő fejlettségű), az kizárja a büntetőjogi felelősséget.

"a törvényt egyébként ebben az esetben nem érdekli..."???

A jog a jó és a méltányos művészete. :)

2023. júl. 13. 15:31
 6/11 anonim ***** válasza:

A tévedés büntethetőséget kizáró ok, tehát ha megalapozottan hitted azt, hogy 15 éves, nem vagy büntethető. Az viszont nincs pontosan definiálva, hogy mit fogadnak el megalapozott tévedésnek. Ha mutat a 13 éves neked egy profin hamisított személyit, ami még a hatóságokat is megtéveszti, azt elfogadnák, főleg ha a hamis személyi is előkerül. Ha viszont csak azt cseteli veled közösségin, hogy ő a Kossuth Lajos Ált. izé Gimnáziumban tanul, az meg nem. És ez bináris dolog, tehát büntethetőséget kizáró dologból nem lesz enyhítő körülmény.

Ilyenkor a szándékot vizsgálja a bíróság. Tehát mondjuk az a szerencsétlen manus, aki átadott Kim Jong Un tesójának egy csomagot a titkosszolgálat, mert bepalizták, hogy valami vicces átverőshow, közben meg megölte, annak a legkisebb szándéka sem volt a gyilkolás, ezért felmentik. De aki 14,5 évessel akar szexelni mondjuk 30 évesen, annak kifejezett szándéka a tiniszex, szóval pengeélen táncol, így maximális óvatossággal kell eljárnia, hogy a törvényt ne sértse meg.

2023. júl. 13. 15:52
 7/11 A kérdező kommentje:

Szerintem az esetek nagyobb részén már neten történik ismetkedes és ha ott a lány 1 2 évet hazudik az visszanezhezo és akor felmento erejű lehet .

Olyanról hallottam már hogy hazudott a lány és később kiderult de akor már nem szakítottak csináltak tovább

Akor az már viszont bűn igaz?

2023. júl. 13. 16:34
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem valószínű, hogy felmentő erejű, hogy mit mond egy gyerek. Egy felnőttnek se hiszed el, hogy ügyvéd vagy orvos, csak úgy bemondásra. Aki hagyja magát megtéveszteni egy gyerektől, annak úgy kell...

Ha objektív körülmények utalnak arra, hogy már 14 feletti (pl. jogosítvány, a látogatott középiskola, stb.), az már valami.

2023. júl. 13. 18:11
 9/11 A kérdező kommentje:

De tegyük fel ami manapság gyakori hogy neten egy szép szexi kép miatt rair az ember egy lányra elkezd beszélgetni vele eloismeret nélkül azt mond amit akar a lány. És te is .

Aztán taliznak ott se kéred el tőle az iratait .szüleit meg még inkább nem fogod megkerdezni 😀

Ez eletszerutlen .

Lányok mikor kicsik 1 2 évet simán oregitenek magukon

Legalábbis ha pasizni akarnak.

Ez szerintem nagyon gyakori.

2023. júl. 13. 18:34
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy az orvos vagy az ügyvéd diplomáját se kéred el, mert életszerűtlen. De kellenek olyan körülmények, amik életszerűen igazolják ezt, pl. ott van a rendelőben fehér köpenyben, az asszisztens doktor úrnak szólítja. Vagy van neki ügyvédi irodája meg szárazpecsétje.

Ha valaki belemegy egy alkalmi kapcsolatba potenciális 14 év alattival, csak mert úgy egyszerű a dolog, ha hazudunk egymásnak, akkor az nem követett el mindent annak érdekében, hogy ne szegje meg a törvényt. Kétségtelen, hogy így egyszerűbben összejön a numera, de ez nem méltányolható körülmény. Nem fűződik hozzá társadalmi érdek, hogy neked összejöjjön a numera.

Egy földön talált pénzköteg zsebrerakása esetén sem hivatkozhatsz arra, hogy abban a tévedésben voltál, hogy azt valaki direkt az első megtalálónak (vagy kifejezetten neked) szánta, azért tette oda.

2023. júl. 14. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!