Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felelősség jog ilyen esetben...

Felelősség jog ilyen esetben fenáll? (Lent)

Figyelt kérdés

Anyum szeret mindenkit még gyereknek tekinteni, ezzel nem is lenne baj.

Tegnap érkezett az unokatesóm és ma van tervben a visszamenetele. Nos, Anya már "befenyítette", hogy egyből haza menjen, vigyázzon magára, stb stb, amit az ilyen anyukák szoktak.. merthogy ha történik vele valami, eltűnik, megverik, akkor az az ő felelőssége, mert innen ment el, és őt fogják börtönbe zárni, meg ilyenek..

Nos, a problémám ott van, hogy 1. oké, lehet felelőssége egy részről, hiszen mi találkozunk vele tudtan utoljára, DE! 19 éves a gyerek, már bőven saját felelőssége van, nagykorú.

2. Ha így is lenne, vagy nem tudom.. akkor is, ezért nem tesznek börtönbe senkit.

Esetleg akkor, ha valami gyanú merülne fel, hogy Mi tettünk vele valamit (lol) s nem lehetne bizonyítani. Kicsit elvontabb ez a rész, de a lényeget már leírtam.

És hiába mondtuk neki, nem fogadja el, érvekkel jön.

Tényleg lehet neki igaza? Vagy én is hülyeséget zagyválok? Próbáltam utána olvasni..

2023. júl. 7. 08:30
 1/3 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Nyilván a 19 éves személyt.
2023. júl. 8. 08:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorúról van szó! Akkor lenne a nagynéninek felelőssége, ha tevőlegesen venne részt a támadásban, szólna nekik, mikor mehetnek pl.
2023. júl. 8. 08:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajár magáért felelős
2023. júl. 8. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!