Ilyen esetben kit terhelne a felelősség?
Albérletben élünk párommal. Tavaly nyáron az erkélyre (negyedik emelet) a tulajdonos felszereltetett egy napellenzőt, ami idén márciusban egy viharos napon leszakadt. Szerencsére mindketten itthon voltunk, és amíg én tartottam, addig párom hívta a tulajt, aki a fiával érkezett és gyorsan leszerelték. Tegnap újra felrakatták - bár hiába mondtuk, hogy nekünk nem kell -, de a szerelő kókány munkát végzett, a vak is látja, hogy az első nagyobb szél megint le fogja szedni.
Kérdésem: ha lerepül a napellenző, és kárt tesz egy közeli kocsiban, vagy agyonüt egy alattunk sétálót, akkor ki lesz a felelős?
Ha nem ti raktátok vissza engedély nélkül (és eredetileg nem is ti kértétek hogy ott legyen /beköltözéskori fotókkal bizonyítható/) és ezt bizonyítani is tudjátok, akkor természetesen a tulajdonos a felelős.
És valószínűleg azért lett visszarakva, még ha nem is kértétek, mert kiadáskori állapotot állítottak vissza.
Nem tudjuk bizonyítani, hogy nem mi rakattuk fel. :( Nincsenek fotók.
De ez most komolyan így megy? A napellenző lerepül, agyonüt valakit, és a tulaj majd azt mondja, hogy mi a saját szakállunkra rakattuk azt fel? Akkor inkább én magam vágom le a francba.
Ha ennyire durva a helyzet, akkor a lehető legkörültekintőbb módon szedjétek le, úgy hogy ne tegyetek benne kárt. (Előtte fotózd le az állapotot.) Kiköltözés előtt meg vissza kell rakni.
Vagy hívni szakembert, számlára megcsináltatni normálisra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!