Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben kit terhelne a...

Ilyen esetben kit terhelne a felelősség?

Figyelt kérdés

Albérletben élünk párommal. Tavaly nyáron az erkélyre (negyedik emelet) a tulajdonos felszereltetett egy napellenzőt, ami idén márciusban egy viharos napon leszakadt. Szerencsére mindketten itthon voltunk, és amíg én tartottam, addig párom hívta a tulajt, aki a fiával érkezett és gyorsan leszerelték. Tegnap újra felrakatták - bár hiába mondtuk, hogy nekünk nem kell -, de a szerelő kókány munkát végzett, a vak is látja, hogy az első nagyobb szél megint le fogja szedni.

Kérdésem: ha lerepül a napellenző, és kárt tesz egy közeli kocsiban, vagy agyonüt egy alattunk sétálót, akkor ki lesz a felelős?

2023. máj. 9. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem ti raktátok vissza engedély nélkül (és eredetileg nem is ti kértétek hogy ott legyen /beköltözéskori fotókkal bizonyítható/) és ezt bizonyítani is tudjátok, akkor természetesen a tulajdonos a felelős.

És valószínűleg azért lett visszarakva, még ha nem is kértétek, mert kiadáskori állapotot állítottak vissza.

2023. máj. 9. 15:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudjuk bizonyítani, hogy nem mi rakattuk fel. :( Nincsenek fotók.

De ez most komolyan így megy? A napellenző lerepül, agyonüt valakit, és a tulaj majd azt mondja, hogy mi a saját szakállunkra rakattuk azt fel? Akkor inkább én magam vágom le a francba.

2023. máj. 9. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha ennyire durva a helyzet, akkor a lehető legkörültekintőbb módon szedjétek le, úgy hogy ne tegyetek benne kárt. (Előtte fotózd le az állapotot.) Kiköltözés előtt meg vissza kell rakni.

Vagy hívni szakembert, számlára megcsináltatni normálisra.

2023. máj. 9. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Tulaj a felelős
2023. máj. 10. 07:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!