Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » USA-ban mit csinálnak azzal,...

USA-ban mit csinálnak azzal, aki 3 hónapnál régebb óta kint van?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm van kint már vagy fél éve, de nincs neki vízuma, olyat hallottam, hogy ha leigazoltatják bármi miatt, akkor nagyon meg tudja szívni, mert 3 hónapig lehetne csak kint tartózkodni. Ez igaz? Hazatoloncolják ilyen esetben az embert Magyarországra?
2023. jún. 27. 10:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Kivágják
2023. jún. 27. 10:53
 2/16 A kérdező kommentje:
Közben megtaláltam egy oldalon, hogy mi ilyenkor az eljárás, akár 10 évre is kitilthatják ha 1 évvel túltartózkodik, ha fél évvel, akkor 3 évre. Mennyire veszik ezt komolyan odakint? Gondolom nem igazoltatnak csak úgy találomra kint embereket. Bár ha lesz kint valami jóakarója, akkor a hatóságok látókörébe kerülhet.
2023. jún. 27. 11:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

“ Mennyire veszik ezt komolyan odakint? Gondolom nem igazoltatnak csak úgy találomra kint embereket. Bár ha lesz kint valami jóakarója, akkor a hatóságok látókörébe kerülhet.”

Erre én nem alapoznák. Amikor kint voltam párommal pont igazoltattak mert volt valami balhé a környéken amit nem tudtunk és megállított a rendőr. Ha ilyenbe bele futsz az gáz . Ha elkap a rendőr az gáz akkor toloncolják kifelé

2023. jún. 27. 11:06
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Milyen befogadó az usa:)

De azért mi fogadjuk a migriket, ukrikat Miattuk!

2023. jún. 27. 11:07
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

“ De azért mi fogadjuk a migriket”

Ezt úgy mondod mintha fél Latin-Amerika nem oda akarna menni 😀

2023. jún. 27. 11:10
 6/16 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem tudom hogy mennek kint a dolgok, sosem vágytam oda, nem is nagyon érdekelt. Csak megtudtam, hogy az az ismerősöm kint van, és hogy ha elkapják kitilthatják évekre. De dolgozik valami hotelben úgy tudom, ott nem kérnek semmiféle vízumot? Egyáltalán lehet így bankszámlát nyitni kint? Annyi biztos, hogy a sima 3 hónapos vízummal ment ki még januárban szóval már bőven lejárt neki.
2023. jún. 27. 11:10
 7/16 anonim ***** válasza:

Az ismerősöd feketén dolgozik. Turistavízummal nem válhat az munkát. Ahhoz más dolgok kellenek

2023. jún. 27. 11:19
 8/16 A kérdező kommentje:
Ezt nem értettem én se, hogy hogyan kaphatott munkát vízum nélkül. Mert ahogy olvasgatok a témában, azt látom hogy akinek nincs vízuma az kb semmit nem tud csinálni kint.
2023. jún. 27. 11:21
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Leírtak alapján úgy tűnik, hogy nem munkavállalói vízummal van kint, hanem ESTA (elektronikus beutazási engedély) 90 napos keretében. Ez nem jogosítja fel a munkavállalásra, csupán üzleti megbeszélésre, vagy turisztikai látogatásra. Szóval illegálisan dolgozik. Így, ha lebukik, akkor akár pár hónapos elzárást, kitoloncolást, és 5-10 éves kiutasítást kaphat.
2023. jún. 27. 11:30
 10/16 anonim ***** válasza:
42%

Feketén. Ott is vannak ilyen cégek

2023. jún. 27. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!