Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én lennék hatalmon csak én...

Ha én lennék hatalmon csak én csinálnám ezt?

Figyelt kérdés

Pl egy állatkinzót, állatgyilkost, sima gyilkost gondolkodás nélkül a hűvesre vágatnák?

Állatgyilkosokat 30 évre, emberölőket meg életfogytiglanra?

Aki kiontja más életét nem érdemel mást, de a halálbüntetés túl jó lenne neki, nem szenvedne a börtönben.

Életfogytiglan az emberölőknek, 30 év az állatgyilkosoknak. Pl akik ártatlan kutyákat, macskákat, egyéb állatokat ölnek meg ok nélkül.

Az emberölésért egyértelmű az életfogytiglan. Nem kell oda tárgyalás, azt nem tudná úgysem kimagyarázni! Hiába mondja hogy részeg volt mikor "véletlen" megölte az embert, attól nem hozza vissza, hogy enyhébb büntetést kapjon. Tárgyalás nuku, életfogytiglan pipa!

Nem úgy kell, hogy egy gyilkosnak adunk 10 évet egy hülye zsebtolvajnak meg 15-18 évet.

2023. ápr. 17. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ne tegyen a törvény különbséget egy halálos balesetet okozó sofőr és egy bérgyilkos között? Ezzel nem értek egyet.
2023. ápr. 17. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem csak te, biztos van még jó néhány hozzád hasonló retardált, aki annyira egyszerű, mint a fakocka, de szerencsére az ítélkezést nem bízzák rá ilyen fogyatékos állatokra.
2023. ápr. 17. 21:54
 3/10 A kérdező kommentje:

Egy gyilkos miért érdemel kegyelmet? Rengeteg olyanról hallani, hogy egy nyomorék gyilkos felfüggesztettet kapott, 8 évet kapott.

Az emberek jobban tudnak együtt érezni egy gyilkossal mint egy tolvajjal.

Volt ez a nyomorék göndör hajú kék szemű Cameron gyerek aki elgázolt egy gyereket az USA-ban.

Asszem 20 évet kapott, vagy mennyit. A rengeteg lány, jajj mire annyit adni szegénynek, már csak a szeme miatt sem kerülhetne börtönbe, ugyan ezek a lányok egy kicsit ducibb, idősebb tolvajra, garázdára már azt mondják hogy ott rohadjon meg a börtönben, oda való, öljék meg.

Nyilván enyhébb büntetést érdemel az aki balesetet okoz és úgy történik a baleset, arról nem tehet.

De amikor egy fszi 30 késszúrással meggyilkolja a barátnőjét csak mert megcsalta az nem smaku. Azt mondja, hogy nem emlékszik rá, kap elmegyógyintézeti kezelést és le van tudva.

Vagy amikor a nevelőapa megöli a gyerekét, és sír egyet a bíróságon, és kap 10 évet. Hol igazságos ez?

Van hogy egy közúti balesetben halált okozó ember ül 30 évet, de aki szándékosan öl meg egy embert az meg 10 évet ül. Ez igazságos így? Szerintem ezeket a törvényeket hozzák fogyatékos állatok! Milyen alapon érdemelné meg egy gyilkos azt hogy a büntetése letöltése után újra befogadja a társadalom? Miközben kiontotta egy embertársa életét?

Azt fogja mondani már leültem a büntetésem, megbántam. Azzal nem hozza vissza azt akit megölt.

Volt, hogy rohadtul összekaptam tesómmal, haverommal mégsem szúrkáltam meg 30szor egyiket sem. Akit egy torta recept vita erre késztet azzal nincs minden rendben, nincsen helye a társadalomban ilyennek!

Múlthéten történt, hogy egy kocsmában a 2 csávó valamilyen recepten összevesztek, a másik hazaszaladt egy konyhakésért, és elvágta a másik torkát, mert kijavította őt. Ilyenek embernek mondhatok? Szerintem nem!

2023. ápr. 17. 22:26
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

“ emberölőket”

Itt vált komolytalanná a kérdés.

“ Tárgyalás nuku, életfogytiglan pipa”

Igen, egy emberölés az pontosan ilyen egyszerű😂

Oda a jogos védelem, gondatlanság, ok okozat. Agyhalott idióta.

2023. ápr. 17. 22:27
 5/10 A kérdező kommentje:

#4 jogos önvédelem?

Mikor gázpisztollyal képen lősz valakit és te leszel meghurcolva, amiért védted a saját vagyonodat.

Kíváncsi vagyok ha megis ölnék valakit önvédelemből mennyit kapnák..

2023. ápr. 17. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

De a te példádban ez teljesen megszüntetnéd. Bármilyen okból, valaki meghal akkor a másik ember a te fejedben instant 30 évet kell, hogy kapjon.

“Mikor gázpisztollyal képen lősz valakit és te leszel meghurcolva, amiért védted a saját vagyonodat.”

Igen. Meghalt egy ember a te cselekményed miatt. Még szép, hogy meghurcolnak. Ez a lényege. Ki kell vizsgálni, hogy fent áll-e a jogos önvédelem.

Sokan azt hiszik, jogos önvédelem, hogyha valaki megpróbálja őket megütni, ezért rommá, félholtra verik a másikat.

Szerinted nem jó, hogy vizsgálják a jogos önvédelmet, de “ha hatalmon lennél” azonnal 30 évet kapna mindenki.

2023. ápr. 18. 07:20
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Téged kéne zártosztályra rakni kérdező!

Szerencsére azért a törvényalkotók és a jogalkalmazók nem ilyen bosszúszomjas retardált állatok, mint te!

Gondolkodjál már egy kicsit!

"Egy gyilkos miért érdemel kegyelmet? Rengeteg olyanról hallani, hogy egy nyomorék gyilkos felfüggesztettet kapott, 8 évet kapott."

Házt ez az, hogy "hallani olyanról, hogy.."

Nem hallani kell, hanem körülményeket megvizsgálni és a bizonyítékok alapján döntést hozni!

Olyannak, aki - veled ellentétben - tényleg ért is hozzá! Te szerencsétlen!

"Az emberek jobban tudnak együtt érezni egy gyilkossal mint egy tolvajjal."

Ezt honnan szedted?

Egyébként - csak, hogy tudd - olyan eseteket ragadtál ki, melyek rendkívül egyoldalúan - közmédia által - lettek bemutatva az átlagembereknek, azért, hogy a nézettségüket növeljék..

Bizonyítékokat azonban már nem elemeztek, enyhítő - súlíyosító körülményeket nem vizsgáltak meg ezek műsorok.

(mondjuk nem is lett volna értelme, mert hozzád hasonló elvakult pszichotikus idióták nem is akarnak tovább látni a saját végletekig elcseszett elméleteiknél).

"Volt, hogy rohadtul összekaptam tesómmal, haverommal mégsem szúrkáltam meg 30szor egyiket sem."

Az agyament mentalitásod alapján, hát ez csak azon múlhatott, hogy szerencsére nem volt erre alkalmas eszköz a közeledben...

2023. ápr. 18. 07:39
 8/10 Hintalow ***** válasza:
Az a baj ezzel, hogy rövid/közèp távon szèpen bele is rokkanna a gazdaság a rengeteg elìtèlt fogva/eltartásába.
2023. ápr. 18. 10:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Kevesebb gyilkos is lenne.
2023. ápr. 18. 11:01
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

“ Kevesebb gyilkos is lenne.”

Mivel Magyarországon a gyilkosságok jelentős része hirtelen felindulásból történik semmi érdemi változást nem tudnál elérni.

Eddig volt egy évben 80 gyilkosság, így meg lenne 70.

Ezért az eredményért te minden létező cselekményt, ahol valaki meghal tárgyalás nélkül 30 évre ítélnél. Na ezért vagy te zakkant.

2023. ápr. 18. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!