Hogyan csinálnák meg, Európa legversenyképesebb gazdaságát a neoliberálisok, ha csak ők lennének hatalmon? Neked lenne még ötleted?
A redisztribúciós szintet vigyük le 10% ra, hogy rotyogjon a verseny.
Így gyakorlatilag csak az állam és az önkormányzatok helyet létrehozott 5-db régió központ működési költségeit kell finanszírozni. A gazdaság csak úgy pezsegni fog, minden multi itt fog Hegyeshalomnál tolongani hogy 80000 ért foglalkoztassa a Magyart. A Magyar vállalkozók is szárnyakat kapnak, mert szinte semmit nem kell befizetniük.
Töröljük el a kötelező nyugdíj és Eü befizetéseket és természetesen az Afa-t mert csak nyűg a versenynek.
Legyenek csak magán Eü biztosítók, akik ha operálni kell azt az alap befizetésből is finanszírozzák, de a röntgent ami előtte kell vagy a varrást csak is kemény 100 000-k ért (ahogy az USA ban)
Minden gyógyszer támogatás nélküli, ahogy a közlekedés, az óvoda, az oktatás stb (piaci ár )
Csak is magán nyugdíjpénztár lehessen, természetesen a tőzsdén jegyezve és bizonyos kockázatokkal!
Ahogy a munkanélküli segélyt is , a szoc juttatásokkal, családi pótlékkal. Is számoljunk le mert csak kiadást jelentenének. De persze nem kell támogatni senkit, sem az amúgy mindenütt támogatott mezőgazdaságot
állattenyésztést, sem a kk-v kat, sem a nemzeti örökségeket, sem a színházakat, sem a múzeumokat. Mindenki adja annyiért a jegyet, szolgáltatást amennyi a piaci ára.
Mire mindezt meg valósítottuk, hátradőlhetünk elégedette hogy mekkora neolíb versenyképes ország lettünk mind a 1000 000 még élő polgárral, és csak vakarjuk a fejünket hogy most ki is fog dolgozni?
Egy jobbikos, aki megkapja hogy kommunista.
hát ha isten velünk van a neoliberalizmus eltűnik de végleg!
egyszer és mindenkorra, és soha de soha nem tér vissza ez a félresikerült eszmei zsákutca
és még annyit
"Egy jobbikos, aki megkapja hogy kommunista."
éjjen a jobbik elvtárs :)
"Szerintem ettől jobb ötlet az ősközösség"
Barátom lehet hogy beledöglenénk, de hogy a politikusok sem tudnának lopni az is biztos. Hiszen miből ?
Remélem elég ironikus voltam.
„azért a neoliberalista eszmerendsterből ne dobjuk ki azt ami jó, és ami egyedüliként életképes a mai ny-európában, ezt ne feledjük!”
Hol vannak azok a ny-európai országok akik a neoliberalizmus elvén haladnak?
Minden Ny európai ország protekcionista gazdaságpolitikát folytat.
Nézd meg Angliát, még a szabványairól sem mond le, ezzel is védekezik!
Persze, mondják hogy a piac így és úgy és hogy ők a szabad kereskedelem hívei
addig amíg neked kell a piacaid megnyitni. Aztán próbálj te egy jó árú termékkel betörni hozzá, mintha falnak mennél! Vagy fordítsuk meg, jöjjön ő ide, ha nem kap olyan kedvezményeket hogy vele a piacod is megvegye vagy hatalmas előnyöket élvezzen már nem is érdekes neki!
Hol itt a szabad verseny neoliberális eszmeisége, ami nekik jó abban nagyon liberálisok ami nem, abba meg konzervatívok, sőt protekcionisták. A neoliberalizmus pontosan olyan mint a kresz , csak elméletileg működik anomáliák nélkül, és ahogy az emberi tényező belekerül egyből kivillannak a hátrányai.
Ráadásul az Eu ban sok a szociális hatású felfogás amire rá sem lehet vasalni a felfogást.
Számunkra és talán az egész közép Eu számára teljesen katasztrófa, mert nincs tőkénk, érdek képviseletünk, tisztességes elitünk akinek „steril” lenne a viszonya a nagytőkével, minden hatásnak kivagyunk téve, a társadalmunk nem egy öngondoskodásra berendezkedett közeg stb.
A liberalizmus egy egyszerű elveken működő valami, pontosan ez adja a versenyképességét.
De valami minél egyszerűbb annál fundamentalista feltételelvübb.
De foglaljuk össze hogy nekünk mi is lenne a jó és mi nem!
Sajnos tudomásul kell vennünk hogy, kevés tőkével nem lehet piacokat szerezni az Eu ban főleg meg stratégiai jellegűeket amire hosszabb távon lehet építeni, és a piaci elvek mellett a fogadó ország protekcionizmusával is meg kellene küzdenünk. Hihetetlen befektetés igényel amit már sokkal hatékonyabban is be lehet fektetni.
De vegyük a másik, az érkezési oldalát, jöjjenek ők ide! Lehet hogy ugyan azok az adó jogszabályok vonatkoznak rájuk mint a kkv kra, de azok a kedvezmények amiket kialkudnak, azok a lehetőségek amik a méreteikből fakadnak teljesen el annulálják a bevételeinket. Nem beszélve arról hogy nem csak direkt kiadások léteznek egy társadalomban, nem csak a működését kellene finanszírozni a rájuk eső részből.
Az infrastruktúra, az egészségügy, az oktatás, stb mind olyan terület amiket nem csak a működtetés jellemez mert az = leépüléssel. Ok Ne fizessék ki járulékok formájába, de a fizuba sincs benne!
Lehet beszélni arról hogy a redisztribúciót csökkenteni kell, és nagyobb öngondoskodásra van szükség.
De ha se a járulék oldalról se a bérezési oldalról nem folyik be a feltételhez elengedhetetlen összeg a multik és a bankok részéről, akkor sajnos a kk-v tól kellene beszedni( akiktől sajnos már nem lehet )
Export! Gyakorlatilag semmi hasznunk nincs belőle, illetve csak annyi hogy konvertáljuk általa a Ft-t.
Külföldről érkezett alapanyag nagy részben, és külföldre irányuló kivitel, mind ez zárt láncba.
Import! Sajnos ugyan ezek a szférák tartják a kezükben, nincs nemzetgazdasági szempont, nincs hazai protekcionizmus, sőt az átláthatatlanság érdekei a külföldi felé tolják az érdekeket.
Ma ott tartunk hogy ha az importunk 40% át kiváltanánk (megfelelő támogatási rendszer mellett) a lakosság csak azt venné észre hogy több a magyar árú a polcokon és nem lenne árhatás.
Ez abból fakad hogy nem mi vagyunk a versenyképtelenek hanem a múlti tőke az ellenőrizhetetlen termékszerkezetek felé igyekszik. Ezek csak cseppek a tengerből, és lehet kommunistázni.
De ha nem váltunk ki importot, nem nyitunk az Eu-n kívül más alternatívák felé, ha nem rendezzük a multikkal és a bank szférával a viszonyainkat akkor csak visszavonhatatlan társadalmi áron valósíthatunk meg a redisztribúció csökkentésével kialakulható versenyképesség javulásával.
Igen lehet kommunistázni, de ha nem egy felülről vezérelt nemzetgazdasági értelemben kitörési pontnak nevezhető és támogatott irányokba haladunk, akkor ezt helyettünk kiteszi meg?
Nem gyerekek, akik itt vagdalkoznak a jelzőkkel azok nem veszik észre hogy a nagy Ny-Eu gazdaságában ezek a kommunistának titulált elemek természetes módon jelen vannak.
Hogy semmi másról nem szólnak ezek a dolgok, mint hogy egy egészséges és önfenntartó gazdasági szerkezet alakulhasson ki, a piacgazdaságban is elkerülhetetlen protekcionizmussal.
Úgy hogy igazad van ne dobjuk ki a liberalizmust, de ne legyen már végre mindenek feletti.
"A redisztribúciós szintet vigyük le 10% ra, hogy rotyogjon a verseny."
Egyetlen fejlett ország sincs, ahol ez 30% alatt van. Tehát amit itt előadsz, az rosszhiszemű torzítás.
"Így gyakorlatilag csak az állam és az önkormányzatok helyet létrehozott 5-db régió központ működési költségeit kell finanszírozni."
A közigazgatás nem olyan nagy tétel a ktgvetésen belül, mint gondolod. Kb. a GDP 4%-át költjük rá.
A többi is csak rosszhiszemű paródia, olyasmi ugyanis, amit leírsz, sehol nincs, kivéve Kínát és fejletlen, pl. afrikai országokat. Minden országnak a maga fejlettségi szintjéhez mérhető gazdaságpolitikát kell kialakítania. A redisztribúció szintje kb. 30 és 50 százalék között elképzelhető egy OECD-tagállamban. Levinni ezt a mostani 50-ről 30-ra pl. egy szerinted "neoliberális" politika lenne. Mivel ez nem jár otromba módon parodizálható következményekkel, ezért érvelni sem tudsz ellene. Szóval elég demagóg vagy, de hát melyik jobbikos nem az.
„Mivel ez nem jár otromba módon parodizálható következményekkel, ezért érvelni sem tudsz ellene. Szóval elég demagóg vagy, de hát melyik jobbikos nem az.”
5800 000 000 000 – honnan vonnál ki az újraelosztásból?
Ez kb a mai 51.1% redisztribúciós szint 30% ra való csökkentésének az elvonási egyenlege!
Én ne legyek demagóg ?
Direkt ironizáltam, válaszul, arra hogy a jobbik kommunista.
Kb Akkora távolságban áll a jobbik a kommunizmustól amennyire a liberálisok a libertáriusok-tól sőt még messzebb is áll. Sok ember van aki nem akarja felfogni hogy nem az eszmeiséggel vannak a gondok hanem a megvalósíthatósággal. A redistribúciót sajnos hazánkban 30% ra sem lehet lecsökkenteni, sőt a mai 51.1%ról is csak akkor lehet 40% ra levinni „ 2900milliárd szabad tőkét jelentene” ami nem kevés,
ha a társadalom szerkezetében sokat változtatnánk ezzel egy időben. Csak gondoljunk bele hogy honnan is lehetne elvonni vagy épp beszedni vagy megosztva alkalmazni, és hogy a társadalomra gyakorolt hatását hol kellene kivédeni , megoldani! (gondolkodj felelősen)Az ország 30-35% a fogyasztási minimumon van és ha nekik nem biztosítjuk a az öngondoskodás lehetőségét a csökkentéssel az katasztrófa. Nincsenek tartalékaik, és ki lenne az a felelős, aki ezt elmerné indítani?
Ezt ha őszinte vagy magadhoz nem képesek a liberálisok megoldani mert csak a liberális berendezkedésű
társadalmakat lehet liberális gazdaságpolitikával szabályozni. Nem azért vagyok Jobbikos mert nem tudom hogy miként kellene működni egy egészséges társadalomnak, hanem mert nem látok más eszközt mint a radikalizmus. És nem azért vagyok radikális mert szeretek változtatgatni, hanem mert egy róka fogta csuka helyzetbe kerültünk amin csak számos dolog egyidejű megváltoztatása lehet a megoldás. (radikális)
Lehet rám sok mindent mondani de azt hogy demagóg azt sajnos nem.
Ugyanis én nem az elvekből indulok ki, hanem a valós helyzetből és a lehetőségek tárházából.
Nem vagyok elfogult egy gazdasági irányzattal kapcsolatban sem, és igyekszem megérteni mindegyik logikáját, és megértem azt hogy valami az USA ban működik az biztos hogy vasalható egy másik társadalom szerkezetre vagy gazdasági környezetre. Sőt az olyan dolgokat is alapul veszem hogy pld két liberális ország az USA és Japán között mi is a különbség. Persze ha van valakinek ötlete azt szívesen meg hallgatom, de sajnos a pártok programjából nem tudom kiolvasni hogy milyen válaszokat adnak a valós kérdésekre. Nem azért vagyok Jobbikos mert mindenben egyetértek vele, hanem mert ez a leginkább valós megoldásokat kínáló programú párt egyenlőre.
csak nem a lop-stoppra gondolsz? amúgy 1-évvel ezelőtt megbukott
Én nem vagyok neoliberális , csak várom már hogy legalább egy valaki mesélje már el hogy miként is lehetne a mostani Magyarországra adaptálni úgy hogy hasznunk is legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!