Magyarországon miért nem szigorítanak jobban azon, hogy ki lehet vadász, ki kaphat fegyvert?
Nem egy olyan eset volt már hogy egy vadász vagy mezőőr túlkapatta magát és önbíráskodott és valakit súlyosan megsebesített vagy megölt. Volt olyan eset hogy a mezőőr közelről agyonlőtt egy tolvajt csak mert az nem dobta el amit lopott. Olyanról is hallottam már hogy egy vadász szintén önbíráskodott és fejbe lőtt valakit csak mert látta hogy az símaszkkal a fején bemászik egy elkerített telekre. Neten is van pár olyan felvétel ahol egy vadász hirtelen felindulásból lelövéssel fenyegetőzik.
Miért nem szigorítanak ezen, hogy kiből lehet vadász ki kaphat éles fegyvert? Nem azt mondom hogy védeni kell a bűnözőket, de a fenti esetek is például eléggé túlmennek a jogos védelmen.
Önbíráskodásnak olvass utána kérdező. Totálisan mást jelent mint amire használják sokan.
Tőlünk értelmesebb emberek hozzák a szabályokat, törvényeket (általában). Ahhoz, hogy legyen beleszólásunk minimum egy szakirányú végzettség, doktori és hasonló apróságok kellenek. Véleménye lehet bárkinek, ötletelhet is, terjessze elő hivatalosan. Ja, hogy azt nem?
Olyannyira nem vagy képben, hogy érdemi vitát el sem kezdek.
Sportlövök, vadászok, van önvédelmim és végigjártam MINDEN tanfolyamot amit mezei magyar ember el tud végezni. Mellékesen fegyveresen dolgozok.
Le is iratkoztam a kérdésről. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!