Hány vádász repülőgépe van magyarországnak?
12+2
12 Gripen C, ezek a vadászgépek.
2 Gripen D, ezek kiképzőgépek, korlátozott harci kapacitással, például gépágyú sincs rajtuk.
"Igaz tényleg kicsit több van ha azt is beleszámítjuk hány nem tud repülni."
Németországnak meg több száz van papíron amiből három üzemképes
14 Grippen
És valamennyi valami...
Hülyén fogalmaztam tudom, megmagyarázom: a kormány iszonyat pénzeket költött a haderő fejlesztésre minden téren. Kivéve a vadászgépeket. Jók a Grippenek nem kérdés. Csak hát nincs valami sok belőlük. Mindent fejlesztenek kivéve az egyik legfontosabb ágat. Nem túl logikus. Szerintem vettek fű alatt pár F-18-ast. Kecskeméten az elmúlt fél évben vajon miért állomásozna egy zászlóalj F-18-as ("hadgyakotlatra" hivatkozva) állandó jelleggel. Érdekes nem? :D A hadgyakotlatok alkalmával nem használták. Csak ott állnak a hangárakban. Csak gondoljuk végig meg egyszer a dolgot: mindenre költenek kivéve vadászgépre, van egy jópár F-18-as itt, aminek elvileg gyakorlatozni kéne (akkor is ha nincs gyakorlat khmm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!