Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg pár napja valami új...

Tényleg pár napja valami új banki adótörvény jelent meg, július 1-ei hatályba lépéssel? Miféle 28%-ról van szó? Miről szól? Televíziót nem nézek, neten hol az infó?

Figyelt kérdés

Mit kell tudni erről és mit érdemes tenni? Annyit hallottam, hogy egyre többen szüntetik meg bankszámláikat Magyarországon a napokban, emiatt.

Vagy kamu a hír?

A neten eddig találtam valamit, de nem biztos h releváns, abban azt írják, valami magas beosztású politikustól idézve, hogy egyes lekötéseket nem érinti. Állítólag viszont érinti a lakossági folyószámlákat, tehát a le nem kötött banki forintösszeget.

2023. jún. 10. 16:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :) Persze ha valaki máshogy tudja, írhat.

(Ha valami netes baromság volna, nem aggódtam volna, de élőben mondta valaki, több embert riogatott, hogy sokan veszik ki pénzüket bankszámlájukról emiatt, Magyaro-on...)

2023. jún. 10. 19:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi megszokott (kamatadónak hívott, egyébként kifizető által levont szja) 15% mellett lesz a kamatjövedelmekre 13% szociális hozzájárulási adó.

A lekötött betétekre is érvényes lesz, mivel még ha hagyafingnyit is, de kamatot termel az is.

Az állampapírok kamatadó-mentesek maradnak.

A bankszamla folyó összegére nem vonatkozik (ne adjunk további hülye ötleteket nekik köszi 😂)

2023. jún. 10. 20:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Én köszi. ;)
2023. jún. 10. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!