Tényleg pár napja valami új banki adótörvény jelent meg, július 1-ei hatályba lépéssel? Miféle 28%-ról van szó? Miről szól? Televíziót nem nézek, neten hol az infó?
Mit kell tudni erről és mit érdemes tenni? Annyit hallottam, hogy egyre többen szüntetik meg bankszámláikat Magyarországon a napokban, emiatt.
Vagy kamu a hír?
A neten eddig találtam valamit, de nem biztos h releváns, abban azt írják, valami magas beosztású politikustól idézve, hogy egyes lekötéseket nem érinti. Állítólag viszont érinti a lakossági folyószámlákat, tehát a le nem kötött banki forintösszeget.
Köszönöm a válaszokat. :) Persze ha valaki máshogy tudja, írhat.
(Ha valami netes baromság volna, nem aggódtam volna, de élőben mondta valaki, több embert riogatott, hogy sokan veszik ki pénzüket bankszámlájukról emiatt, Magyaro-on...)
Az eddigi megszokott (kamatadónak hívott, egyébként kifizető által levont szja) 15% mellett lesz a kamatjövedelmekre 13% szociális hozzájárulási adó.
A lekötött betétekre is érvényes lesz, mivel még ha hagyafingnyit is, de kamatot termel az is.
Az állampapírok kamatadó-mentesek maradnak.
A bankszamla folyó összegére nem vonatkozik (ne adjunk további hülye ötleteket nekik köszi 😂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!