Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha betörnek hozzánk, és...

Ha betörnek hozzánk, és késsel fenyegetnek, és én akkorát lökök az illetőn, hogy leesik a lépcsőn és maradandó károsodást szenved, én vagyok a hibás, és felelősségre vonhatnak?

Figyelt kérdés
2023. jún. 2. 22:29
 1/9 anonim ***** válasza:
98%

[link]

Ezt olvasd végig.

Valószínűleg nem vagy felelősségre vonható, de sok körülménytől függhet a dolog.

2023. jún. 2. 22:33
 2/9 anonim válasza:
22%
Ha ez megtörténne megfogod elásod az udvarba klórmésszel aztán hello... Ki keresi majd pont nálad?
2023. jún. 2. 22:51
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Hát nem tudom, de az átlag embernek lehet okozna pár nyugtalan pillanatot és rémálmot, ha embert ölne, majd megsemmisítené a holttestet amennyire meglehet és elásná a kertjében.

2023. jún. 2. 22:55
 4/9 anonim válasza:
18%
Ha a saját és családom életét védtem akkor lehet nem. Miért pont nálam keresnék? Még a jogos önvédelem miatt is én ülnék, mert ilyen az ország.
2023. jún. 2. 22:59
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Mint az 1#-esben linkelt szöveg is írja mivel fegyveresen, mellesleg lakásba jogtalanul behatolva intézték ellened a támadást ezért olyan jogos védelmi helyzetben vagy ahol nem vizsgálják, hogy a védekezésed a szükséges mértéket túllépte-e. A jogos védelmi helyzet pedig egy büntethetőséget kizáró ok, ezt az adott helyzetben kérdés nélkül megállapítnák egyébként.
2023. jún. 2. 23:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha az életed veszélyeztetve van és úgy teszel kárt, akár halálosat, akkor jogos önvédelem, de ezt a szakértőknek is meg kell állapítania.
2023. jún. 3. 03:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Élet kioltására alkalmas eszköz és szituáció esetén már jogosan önvédekezhetsz. Mondjuk kést ránt, nálad egy vascső van, már egálban vagytok, mert mindkettő élet kioltására alkalmas eszköz.
2023. jún. 3. 03:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell klórmész, mert nem rohad el a betörő.
2023. jún. 4. 00:57
 9/9 anonim válasza:
Honnan tudod? Ha már betört akk egy rohadék nem? :d
2023. jún. 4. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!