Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitagadhatnak a szüleim, ha...

Kitagadhatnak a szüleim, ha kiköltözöm Amerikába “durva hálátlanság” címszóval?

Figyelt kérdés
2023. jún. 2. 09:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Jogilag nem tagadhatnak ki - hacsak tényleg nem súlyos, amit elkövettél ellenük, pl. életükre törtél -, de a jog sajnos ismer kiskapukat. Színlelt örökségi vagy tartási szerzés, aztán lehet pereskedni.

Vannak ilyen szülők sajnos, akik képtelenek a saját kölyküket elengedni. Pedig ha szeretettel megtennék, a fiatal felnőtt - miután megvívta a saját életcsatáit -, vissza szokott térni. De ha magukhoz akarják őt láncolni, csak az utálatot vívják ki, és a gyerek menekülni fog. Olyan messze, hogy vissza se néz..

2023. jún. 2. 10:21
 12/26 anonim ***** válasza:
69%
nem
2023. jún. 2. 10:58
 13/26 anonim ***** válasza:
15%

Jogilag nem.

10

A hozzád hasonlók miatt nem akarok majd gyereket.

2023. jún. 2. 11:00
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is ez volt. Mert 23évesen elmertem költözni otthonról, mostmár férjemhez, közölte nevelőapám, hogy innentől nem vagyok a család része. Ha a része akarnék maradni, akkor maradnék, es eleget tennék mind a ház körüli, mind pedig az anyagi dolgokban.

Így 7 éve nem vagyok a család része 🤣

Pedig csak 25km-re költöztem.

2023. jún. 2. 11:06
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

13

Ha nem azért akarsz gyereket, mert örömed leled abban, hogy egy életet a világnak engedhetsz, és segíthetsz neki kibontakozni, hogy majd boldog legyen, jobb is.

A gyerek nem befektetés, nem pénzeszsák és nem is ingyen ápoló.

2023. jún. 2. 11:11
 16/26 anonim ***** válasza:
92%
Vannak akik a személyes engedelmes rabszolgáiknak tervezik a gyerekeiket, akiknek majd irányítják, távvezérelhetik az életüket, elveszik a jövedelmüket, stb.
2023. jún. 2. 11:15
 17/26 anonim ***** válasza:
5%
#15: ez így jól hangzik. Az nem hangzik jól, hogy jó hogy nem számon kéred, miért kellett megszületned, és tőled akár meg is dögölhetnek a szüleid, mert hogy ők csak "lepulyáztak", a szülő meg szégyellje magát, amiért azt a minimális empátiát is elvárná a gyerekétől, amit egyébként embertársainktól.
2023. jún. 2. 11:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha az USA-ba kiköltözől, akkor nem mindegy?
2023. jún. 2. 11:19
 19/26 anonim ***** válasza:
91%
#17, az empátia és a "lerágom csontig a húsodat, kiszívom a véredet" között rengeteg átmenet van. És hidd el, a gyerekek szeretik a szüleiket. Ha a kapcsolat megszakítása mellett döntenek, arra rendszerint nyomós okuk van és irgalmatlanul fáj nekik.
2023. jún. 2. 11:22
 20/26 anonim ***** válasza:
91%
Őszintén? Én ilyen hozzáállású "szülőkkel" önként szakítanék meg minden kapcsolatot.
2023. jún. 2. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!