Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitagadhatnak a szüleim, ha...

Kitagadhatnak a szüleim, ha kiköltözöm Amerikába “durva hálátlanság” címszóval?

Figyelt kérdés
2023. jún. 2. 09:10
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
69%
Fideszesek, vagy mi?
2023. jún. 2. 09:13
 2/26 A kérdező kommentje:
Nem azok. Úgy gondolják, hogy felnõtt vagyok, ha nem kell a csalàd felelõssége, akkor az elōnyeit se kérjem.
2023. jún. 2. 09:14
 3/26 anonim ***** válasza:
72%
Mit értesz kitagadás alatt?
2023. jún. 2. 09:17
 4/26 anonim ***** válasza:
89%
Igen, ki, de az örökségből nem zárhatnak ki. A köteles rész megillet.
2023. jún. 2. 09:18
 5/26 anonim ***** válasza:
89%

Valószínűleg nem értik, hogy nem rád kell csimpaszkodniuk, "birtokolniuk", hanem támogatni, segíteni azt, ahogy akarod élni az életed.

Normális esetben biztatniuk kellene, hogy próbálgasd a szárnyaidat, önállóságra biztatni, bátorítani.

Nem megakadályozni hogy meghozz döntéseket, hanem egy erős hátországot biztosítani.

A felnőtek-szülők is "csak" emberek, számtalan hibával, saját problémáikkal. Azt tedd, ami szerinted helyes.

2023. jún. 2. 09:18
 6/26 anonim ***** válasza:
79%
szerintem nem, a köteles rész járhat majd, ha addig marad vagyonuk. Nagyon bután viselkednek.
2023. jún. 2. 09:23
 7/26 anonim ***** válasza:
92%
Ha a szüleimnek ilyen hozzáállása lett volna, hogy én mi minden hálával tartozom nekik, ami miatt nem tehetek azt, amit szeretnék és az ő elvárásaiknak megfelelően majd a szomszéd utcában kell éljek, ahol ők tudnak engem életem végéig egrecéroztatni, akkor még messzebb mentem volna, nem Amerikába.
2023. jún. 2. 09:31
 8/26 anonim ***** válasza:
93%
A kitagadásnak komoly jogi feltételei vannak, amelyek meglétére azonban a leírtak nem utalnak.
2023. jún. 2. 09:44
 9/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Kötelesrész jár neked az örökségből (he lesz)
2023. jún. 2. 10:09
 10/26 anonim ***** válasza:
73%

"csalàd felelõsség"-ük nekük volt veled szemben, mikor gyerek voltál. Tudod, etetés, iskoláztatás, megfelelő életkörülmények (nem bántalmaznak), stb.

Neked max egy kb 20 ezres rokontartási felelősséget van velük szemben, csak azért mert a szüleid. Az, hogy huszonéve lepulyáztak, nem jogosítja fel őket semmire.

A gyereknek meg különben is miért kellene hálásnak lennie azért, mert a szülei gyereket akartak, s ezért megadtak neki mindent, ami a kötelességük volt, ha már gyereket akartak?

2023. jún. 2. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!