Társasházban ha az erkélyre rakom ki a klímát, kellenek a szomszédok/többi lakástulajdonos beleegyezése?
Az Önkormányzatnál jártam egy kört, nem engedik homlokzatra rakni a kültéri egységet, csak le az erkélyemre, korlát takarásába.
Ha így teszek, kell a szomszédok 2/3-ának vagy a lakástulajdonosok 2/3-ának engedélye? A homlokzat ugye köztudottan közös tulajdon, de ugye nem oda raknám, csak át lenne fúrva.
30 lakásos társasház, 1. emeleti lakásról lenne szó.
Köszönöm a válaszokat!
Íme a csodálatos, fejlett, szabad emberi civilizáci, egymás s-ggébe nőve élnek szinte az emberek, annyian vagyunk már, hogy fingani nem lehet szinte anélkül, hogy ne kéne tekintettel lenni másokra.
Atomháborút, de most azonnal.
#1 Íme a csodálatos, visszafejlődött, szabad emberi intelligencia, egymás mellett is tök jól eléldegélnek az emberek, csak vannak szabályok és rendeletek amit az állampolgároknak elvben be kellene tartaniuk, de sajnos hogy fingani nem lehet szinte anélkül, hogy egy ilyen értelmetlen 0%-os kommentelő ne jelenne meg egy értelmes kérdés alatt.
#2 Köszönöm, beszéltem már vele, de semmi konkrétumot nem tudott mondani, csak hogy egyezzek meg a szomszédokkal, akik javarészt albérlők, tehát semmi közük a társasházhoz.
Nem az albérlőkkel kell megegyezned, hanem a tulajdonosokkal.
A törvényben az áll, hogy közös tulajdon minden ami nem szerepel a külön tulajdoni albetéteknél. Meg kell nézned, hogy az albetétedben felsorolták-e az erkélyt, mert akkor a magántulajdonod. Akkor azt csinálsz vele, amit akarsz, ugyanakkor te viseled minden kockázatát is (például ha leesik róla egy tenyérnyi vakolat és agyoncsap valakit, akkor te leszel az alperes és nem a társasház).
Én még nem láttam olyat, hogy egy lakáshoz tartozó erkély ne magántulajdon legyen...
Felénk a többsége vagy be van építve, vagy legalább redőnnyel lezárható.
Ha magántulajdon, akkor meg a szomszédoknak ugyanannyi közük van hozzá, mint a konyhádban lévő hűtőszekrényhez.
Nyilván egy bizonyos hanghatár alatt kell maradni, hogy ne tudjanak birtokvédelmet indítani, de egy új szerkezet nagy valószínűséggel ez alatt fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!